Hirdetés

Érkezik a Windows 10 májusi óriás-frissítése



|

Egy kicsit még várni kell a Windows következő nagy verziójára, de az Insiderek akár már ma hozzájuthatnak.

Hirdetés

Lassan befejezi a Microsoft a Windows 10 2020 májusi frissítésének munkálatait, így rövidesen elindul a felhasználók gépére a Windows 10 20H1, vagy másik nevén a 2004-es verzió. Első körben az Insiderek kapják meg a Release Preview csoportban az óriási frissítést. Azt továbbra sem tudni, hogy a felhasználók többségéhez mikor futhat be a stabil, végleges változat, bár mivel maga a redmondi cég is May Update néven emlegeti, májusnál tovább biztos nem szeretnék húzni a dolgot. Addig pedig további hibajavításokra lehet számítani, mert tovább csiszolják a használati élményt.

Hirdetés

A Microsoft nagyon óvatos egyébként a következő nagyobb Windows 10 ráncfelvarrással, ugyanis az új funkciók beépítését már tavaly novemberben leállította. Azóta a hibajavításokra koncentrálnak, ami érthető, hiszen korábban sok baj volt az ilyen csomagokkal, néha még felhasználói adatok is eltűntek a telepítéskor. Emellett pedig a koronavírusjárvány is lassítja a fejlesztéseket. 

Döbbenetes változásokra egyébként nem kell számítani, hiszen a frissülő Windows alrendszer a Linuxhoz opcionális elem, a Csatolt telefon pedig már egy ideje elérhető, de továbbra is korlátozott támogatást nyújt. A DirectX 12 Ultimate-hez megfelelő hardver és játék is kell majd, de a további részleteket a stabil frissítés megjelenése előtt közli a Microsoft. A korábbi kommunikáció alapján arra lehet számítani, hogy néhány jól látható ráncfelvarrás mellett inkább a belső stabilitás áll majd az idei nagy frissítőcsomag középpontjában. Úgy legyen...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.