Hirdetés

A Microsoft szerint sebezhetőek a Windows felhasználói



|

Két biztonsági résre is figyelmeztetett a redmondi óriás, ezeket már aktívan kihasználják a támadók.

Hirdetés

A Microsoft nemrég arra figyelmeztette a Windows rendszerek felhasználóit, hogy azokban két kritikus, nulladik napi sérülékenység is található, amikkel a hackerek jelenleg is aktívan visszaélnek. A rosszakarók ezeken keresztül a megtámadott gépek fölött teljes mértékben átvehetik az irányítást. Minden támogatott Windows rendszer veszélyben van, ezek ellen jelenleg célzott támadások folynak, bár nem kiterjedt mértékben. 

Hirdetés

A hibák a Windows Adobe Type Manager Libraryben találhatóak, ami lehetővé teszi az appoknak, hogy kezeljék és rendereljék az Adobe Systemstől származó betűtípusokat. A támadók úgy tudják kiaknázni a biztonsági réseket, hogy ráveszik az áldozatokat a fertőzött dokumentumok megnyitására vagy azok előnézetének aktiválására a Windowsban. 

A Microsoft dolgozik a rések befoltozásán, de április 14-től hamarabb nem számíthatunk a patch-re. Addig érdemes letiltani az Intézőben az előnézeti sávot és a részletek panelt, legalábbis ennyi óvintézkedés nem árt a szakemberek szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.