Hirdetés

A Microsoft valami nagyon kattant dologgal jelentkezett



|

Twitteren és Instagramon egyaránt megjelentettek egy furcsa videót, ráadásul közben minden egyéb tartalmukat elérhetetlenné tették. Mi a fene lehet ez?

Hirdetés

A Microsoft más gyártókhoz hasonlóan többször tett már közzé olyan videókat és megosztásokat, amelyek nem tartalmaztak konkrétumokat, csak amolyan teaser jelleggel sejtetni engedtek egy új terméket vagy fejlesztést. A mostani videójuk azonban teljesen megmagyarázhatatlan, főleg annak fényében, hogy most épp csak ez látható a cég Twitter és Instagram oldalán, minden más eltűnt.

Hirdetés

Nézzük szépen a videót: ezen először megjelenik a Windows 10 logója, majd elkezd szépen átalakulni az elmúlt korok Windows verzióinak emblémáivá. Szépen megyünk visszafelé az időben, majd megjelenik a Windows 1.0 logója, aztán puff, vége. A kísérő szöveg ennyit mond: "Bemutatjuk az új Windows 1.0-t MS-DOS végrehajtási lehetőséggel, beépített órával és egybekkel". Tessék nézni:

Ugyanezt a videót lőtték ki egyébként a hivatalos Instagram oldalukra is. És ez még semmi, ugyanis a videók megjelenésével egy időben minden egyéb tartalmat leszedtek mindkét oldalról.

Volt, aki szerint a Microsoft simán megkergült, de azért ez kevéssé valószínű egy világméretű gigavállalat esetében. Viszont ha megnézzük, hogy mikor jött ki ez a furcsa videó (épp a Stranger Things sorozat harmadik évadának július 4-i premierje előtt), akkor már egy fokkal érthetőbb minden, ez bizonyára egy közös reklámkampány része. A Stranger Things amellett, hogy horror- és kaland-elemekkel teletűzdelt ifjúsági sorozat, nagyon erősen merít a 80-as évek szubkultúráiból, és a mostani videó alatt is felbukkan a vaporwave stílusra hajazó neon-háttér, valamint a synthwave kísérőzene. Persze semmi sem 100 százalékos, de azért elég sok minden mutat a fenti teória helyességére.

Szóval simán előfordulhat, hogy a holnap induló új Stranger Things évadban itt-ott megjelennek majd korabeli számítógépek és rajtunk a Microsoft akkori szoftverei, ami tulajdonképpen egész stílusos keresztpromóció. Meglátjuk. Mindenesetre azért senki ne rohanjon a boltokba leváltani a Windows 10-et 1.0-ra...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.