Hirdetés

Még mindig sok gépen fut a nyugdíjas Windows 7



|

Az asztali operációs rendszerek mezőnyében még mindig 25 százalékos piaci részesedéssel bír a korosnak számító Windows 7.

Hirdetés

Aki még mindig a Windows 7-et használja, az nincs egyedül, sőt. A legutóbbi adatok alapján az asztali operációs rendszerek mezőnyében még mindig a felhasználók 25 százaléka választja a nyugdíjazott Windows 7-et. A NetApplications adatai azt is megmutatták ráadásul, hogy a Windows 7-ről Windows 10-re való átállási folyamat lelassult, a csúcsot a január jelentette a támogatás megszűnése miatt, azóta viszont nem csökken ugyanolyan mértékben a felhasználói tábor. 

Hirdetés

A februári számok alapján a Windows 10 az asztali rendszerek mezőnyében 57,39 százalékos részesedéssel bír, a Windows 7-nek 25,2 százalék jutott. Januárban 57,08 és 25,56, míg decemberben 53,36 és 29,57 százalék volt ez a két arány. 

A Microsoft pénzügyi igazgatója szerint a Windows 7-ről való frissítési ciklus azért torpant meg, továbbra is készlethiány van a processzorokból. Másfelől a koronavírus hatásai is gondokat okoztak a beszállítói lánc és a tech cégek számára, így új PC-kből még kevesebb van, mint eddig. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.