Hirdetés

A Microsoft Word immár jelzi azt a hibát, amit eddig senki sem vett észre



|

Ez talán az egyik leggyakrabban vétett olyan hiba volt, ami felett mindenki figyelme átsiklott. Nos, mostantól fogva a Word résen lesz.

Hirdetés

A különböző szövegszerkesztő programok fel vannak vértezve helyesírásellenőrző funkciókkal, ez alól nem képez kivételt természetesen a Microsoft Word sem. Szerencsére a konkrét elütések és nyelvtani hibák nagy részét tényleg gond nélkül ki tudja szűrni a Microsoft programja, de akadt eddig egy olyan ballépésünk, ami felett bizony szemet hunyt a Word.

Hirdetés

A Microsoft Word ugyanis egészen mostanáig nem jelezte hibának azt, ha véletlenül két szóközt ütöttünk egymás után. Semmiségnek tűnhet, de ez az apró hiba bizony képes elcsúfítani a munkánkat, és értelemszerűen nem is egyszerű kiszúrni, ha véletlenül kétszer tenyereltünk a space billentyűre.

Furcsának tűnik, de egyesek egyébként eddig úgy gondolták, a mondatvégi írásjel után kifejezetten kell is dupla szóközt ütni. Nos, ha esetleg ti is belebonyolódtatok volna a közelmúltban egy dupla vs. szimpla szóközös vitába, akkor végre pontot tehettek az ügy végére: a Microsoft szerint is hiba, ha valaki duplázza a space-t a mondat végét követően. 

Mindenki nyugodtabban hajthatja tehát álomra a fejét, a Word pedig jobban figyel az elütéseinkre, mint eddig valaha. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.