Hirdetés

Miénk a felelősség, ha régi processzorral rendelkező gépen futtatjuk a Windows 11-et



|

A Windows 11-et telepíthetjük a követelménynél régebbi processzorral ellátott PC-re is, de ehhez egy érdekes nyilatkozatot kell elfogadnunk.

Hirdetés

Már két hét sincs hátra a Windows 11 hivatalos megjelenéséig, amit megelőzően a Microsoft igyekszik egy, az új operációs rendszerhez kapcsolódó fontos kérdést is tisztázni. Nemrég visszaállították az alkalmazást, amivel ellenőrizhetjük, hogy PC-nk eléri-e a Windows 11 futtatásához minimumként meghatározott hardveres követelményt, ám még ha nem is teljesíti ezt maradéktalanul, akkor is installálhatjuk majd az új operációs rendszert.

Hirdetés

Erről a Verge számolt be nemrég, miután munkatársuk egy érdekes új lépést vett észre a bétaváltozat telepítése közben. Az újságíró egy hetedik generációs Intel i7-es processzorral szerelt gépre szerette volna feltenni a következő Windowst, amikor is - ahogy arra számítani lehetett, tekintve, hogy a 8. generáció a legrégebbi, ami a kék oldalon hivatalos támogatást kap - a rendszer kiemelte, hogy CPU-ja nem éri el a kívánt szintet.

Az installálást ennek ellenére megkezdhette, viszont a korábbiakhoz képest a folyamatot egy új nyilatkozattal egészítette ki a Microsoft csapata, amit kötelező elfogadnunk a Windows 11 használata előtt. Ebben az áll, hogy a rendszer készítői nem ajánlják, hogy az adott gépen frissítsünk, ha viszont ennek ellenére váltunk, tudomásul vesszük, hogy a jövőben nem biztos, hogy minden frissítést megkapunk, az esetleges, a PC-nkben okozott károkra pedig nem vonatkozik majd a gyártói garancia (bár a régebbi modellekre vonatkozó jótállási idő valószínűleg már lejárt).

Az még nem tisztázott, hogy pontosan milyen esetekben tagadja meg a Microsoft a frissítéseket a nem támogatott számítógépektől, remélhetőleg a Windows 11 október 5-én esedékes megjelenéséig ez is kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.