Hirdetés

Mikor kapja meg a csúcstelefonod az Android Oreót?



|

Összeszedtük, hogy a nagy gyártók zászlóshajói közül melyikre mikor várható az aktuális Android megérkezése.

Hirdetés

Sokan vannak jelenleg az androidos mezőnyben, akik nagyon várják már, hogy az Android Nougatot futtató zászlóshajójuk végre megkapja az aktuális Androidot, az Oreót. Bár nem érkezik túl sok vagy érdekes új funkció és fejlesztés, azért jó naprakésznek lenni, és a legfrissebb rendszert használni. Remélhetőleg idén nem fejlődik visszafelé sok készülék üzemideje és teljesítménye az új Androiddal (az elmúlt években rengeteg modellnél voltak tapasztalhatóak ilyen jellegű hibák, visszalépések). 

Hirdetés

A kérdés már csak az, hogy az aktuális csúcskészülékek mikor kapják meg az Oreót? A várakozáson kívül nem sokat tehetünk, de mostanra nagyjából körvonalazódott, hogy melyik gyártó mikor frissíti a drágább eszközeit (amelyek után vélhetően néhány középkategóriás modellre is jut majd idejük). 

Samsung

Galaxy S8, Galaxy S8+ - A Samsung bétaprogramja véget ért, az Oreo elméletileg még a hónap végéig megérkezik ezekre a zászlóshajókra. A legrosszabb esetben februárban futnak be a csomagok, de értelemszerűen a szolgáltatók csak később, valamikor februárban vagy márciusban tehetik közzé a frissítéseket. 

Galaxy Note 8 - Néhány modellre már érkezett tesztjelleggel Oreo, vagyis a tényleges megjelenés elméletileg a következő hetekre tehető. 

Galaxy S7, Galaxy S7 edge - A korábbi zászlóshajók már nem élveznek előnyt frissítések terén, és igazából a szoftveres támogatásuk végére érnek. A Marshmallow után tavaly jött a Nougat, idén tavasszal pedig az Oreo. 

Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+ - A pletykák szerint a következő hetekben vagy hónapokban még ezekre a korábbi modellekre is jön az Oreo, bár elvileg a szoftvertámogatásuk már lejárt. Egyelőre kár bármit biztosra venni. 

LG

LG V30 - Egyes régiókban a béta már elérhető, vagyis elméletileg a hivatalos megjelenés sincs már messze. Először persze Dél-Koreában frissül a V30, majd hetek múlva a többi régióban is. 

LG G6 - A hírek szerint Ázsiában már február végére befut az Oreo a G6-ra. A globális megjelenésről nincs hír, remélhetőleg néhány héttel később máshol is elérhető lesz a csomag. 

LG V20 - A V20 már a megjelenésekor Nougatot futtatott, de sajnos lehetetlen megmondani, hogy mikor kap Oreót. Az elsőbbséget a V30 és a G6 élvezik. 

LG G5 - Az Oreo az utolsó komoly frissítés lesz a G5-ös modellre, de mivel a Nougat tavaly májusban érkezett rá, ezért egy darabig még biztosan várniuk kell a tulajdonosoknak. 

HTC

HTC U11 - Európában már megérkezett a frissítés, így ha valakinél esetleg még nem elérhető, akkor a következő hullámban remélhetőleg már az lesz. 

HTC U Ultra - A gyártó ígérete szerint az U11 frissítése után az U Ultra a következő, vagyis elvileg hamarosan jön rá az Oreo. 

HTC 10 - Az Oreo már megérkezett a 2016-os készülékre, bár a gyártó azonnal visszahívta. Röviddel ezután szerencsére ismét elérhetővé tette a csomagot. Ez az utolsó nagy frissítés erre a modellre. 

Sony

Sony Xperia XZ1, XZ 1 Compact - Ezek a modellek már gyárilag Oreo rendszerrel jelentek meg. 

Sony Xperia XZ, XZs - A frissítés már elérhető. 

Sony Xperia XZ Premium - A frissítés már elérhető. 

Huawei 

Huawei Mate 9 - Az Oreo már elérhető a korábbi csúcsmodellre. 

Huawei P10, P10 Plus - A bétaprogram már tart, elvileg a következő hónapban megérkezik majd az Oreo ezekre a készülékekre. 

Huawei P9 - A Nougat tavaly márciusban futott be a P9-re, vagyis leghamarabb valamikor tavasszal jöhet rá az Oreo. Hivatalos ígéret nincs, tehát egyelőre az sem biztos, hogy lesz rá Oreo. Bár a Honor 8 elvileg kapott volna, a Huawei szerint a készülék nem támogatja az Oreót, ezért mégsem lesz rá frissítés. 

OnePlus

OnePlus 3, 3T, 5 - Ezek a készülékek már frissültek az Android Oreo változatára. 

OnePlus 5T - Az ígéretek szerint rövid időn belül a OnePlus 5T-re is megérkezik az aktuális Android (a béta már elérhető). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.