Hirdetés

Mikrofonfronton is odacsap az Android P



|

Nem csak a kamerát, a mikrofon elérést is blokkolja majd a háttérben lévő appok számára az Android P.

Hirdetés

Az Android Oreo már önmagában is meglehetősen sokat fejlődött, ami a háttérben lévő appok kezelését, az engedélyeket, illetve az erőforrások tétlen állapotban való kihasználását illeti. Az Android P, vagyis az Android 9.0 azonban még tovább emeli a téteket. 

Hirdetés

Az idén májusban, a Google éves I/O rendezvényén bemutatkozó Android P-ről nemrég kiderült (hála az Android Open Source Project kódjának), hogy letiltja majd a háttérben lévő appok számára a kamera elérését. Ez azt jelenti, hogy egyetlen program vagy fejlesztő sem vehet fel videókat, ha az appot nem használjuk ténylegesen. 

Kicsit később az is kiderült, hogy az Android P egyéb fronton is fokozza a biztonságot: a hangfelvételről van szó. Az Android P a jelek szerint képes lesz arra, hogy blokkolja a háttérben futó appok hozzáférését az előlapi és a hátlapi kamerákhoz, valamint a mikrofon elérését is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.