Hirdetés

Milliárdos bírságokkal mennek neki a gyenge jelszavaknak



|

Egy jól bevett gyakorlatnak vethet így véget az Egyesült Királyság vezetése.

Hirdetés

Sok okoseszköz és internetet használó kütyü már gyárilag rendelkezik egy véletlenszerű jelszóval. A legkézenfekvőbb példa erre az internetszolgáltatók által biztosított mezei router, aminek általában nemes egyszerűséggel az aljára/oldalára van matricázva a jelszava - bár ezekre szerencsére sincs sosem igaz az alábbi kitétel.

Sajnos ugyanis más esetekben túl gyakori az, hogy ezek a jelszavak pofonegyszerűek, és sok felhasználó nem foglalkozik a megváltoztatásukkal, ezzel pedig alaposan megkönnyíthetik a kiberbűnözők dolgát.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság viszont tett egy remek lépést az elterjedt, de nem veszélytelen módszer visszaszorításának érdekében, ugyanis az új törvények értelmében tiltólistára kerülnek az olyan egyszerűen kitalálható jelszavak, mint az "admin" vagy a "password. Így az új eszközöknek egyedi jelszóval kell rendelkezniük, amit ráadásul nem lehet visszarakni univerzális gyári beállításra.

A fentieken túl a gyártó köteles részletesebben tájékoztatni a vásárlókat a téma kapcsán, illetve rendelkeznie kell nyilvános elérhetőséggel a biztonsági kutatók számára is. Az új törvények megjelenését követően pedig súlyos bírságok várhatnak azokra a cégekre, amelyek nem tesznek eleget a követelményeknek. A maximálisan kiszabható pénzbüntetés mértéke ugyanis elérheti a 10 millió fontot, ami átszámítva több mint 4 milliárd forint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.