Hirdetés

Milliókért talált új gazdára az Apple egyik első számítógépe



|

A most aukcióra bocsátott Apple-1-est személyesen Jobs és Wozniak építette, egy gyűjtőnek rengeteg pénzt ért meg.

Hirdetés

Mint sok más sikeres vállalkozás, az Apple is egy garázsból indult, Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne 1976-ban álltak össze, hogy kifejlesszék és forgalmazni kezdjék a Wozniak által megtervezett Apple Computer 1-t. Rövid ideig lehetett kapni, mivel 1977 júniusában előálltak az Apple II-vel.

Történelmi jelentősége és kora miatt is értékesek az Apple-1 fennmaradó példányai, melyekből nagyjából 60 darab található még épségben. A fa burkolatú gép gyönyörű a maga módján.

Hirdetés

Az egyik példányt árverésre bocsátották a napokban, a győztes licit 500 ezer dollár, 155,6 millió forint volt. Ez nagyjából egy szinten van a többi, elmúlt évben eladott Apple-1-nal. 

Eredetileg 666,66 dollárért árulták, ez az inflációt is figyelembe véve ma 3240,61 dollár lenne. Ennél azért olcsóbban is lehet most Mac-et venni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.