Hirdetés

Millióknál szűnik meg a Microsoft OneDrive támogatása



|

A Microsoft már nem sokáig türelmes a régebbi Windowsok felhasználóival.

Hirdetés

A Windows 11 megjelenésével ismét aktuális kérdés a frissítsünk, ne frissítsünk?-dilemma, miközben milliók vannak, akik ilyen-olyan okból még a 2015-ben piacra dobott Windows 10-re sem váltottak át a régebbi rendszerekről.

Nekik lehet rossz hír a Microsoft bejelentése, mely szerint hamarosan megszűnik a OneDrive felhőszolgáltatás támogatása a Windows 10 előtti operációs rendszereken.

Hirdetés

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 8.1 felhasználói 2022. január elsejétől már nem  kapnak több frissítést a OneDrive alkalmazáshoz, március elsejével pedig a szinkronizálás is megszűnik, azaz nem is tölthetnek fel semmit a felhőbe.

Az egyetlen engedmény, hogy a tárhelyhez való hozzáférés még ezek után is megmarad, tehát a más eszközökről (vagy másodlagos telepítésű újabb rendszerekről) feltöltött fájlokat továbbra is kezelhetik majd a régebbi Windowsok legkitartóbb felhasználói.

A Microsoft azzal indokolja a lépést, hogy szeretnék az új technológiákra koncentrálni a vállalat erőforrásait. Az üzleti fiókokra viszont nem érvényes a változtatás, azok ugyanis a Windows frissítési ciklusokhoz igazodnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.