Hirdetés

Milyen érzés, ha egy temetésen tudsz az elhunyttal beszélgetni?



|

Minimum bizarr, amikor egy halotti szertartáson az elhunyt is aktívan részt vesz.

Hirdetés

Egyelőre nem tudjuk eldönteni, hogy könnyít vagy nehezít a gyász folyamatán az a technológia, amit nemrégiben az Egyesült Királyságban teszteltek. Marina Smith júniusban hunyt el, igencsak tartalmas élet után, a család pedig nem szerette volna, ha a történetei feledésbe merülnek.

Az elhunyt fiának épp kapóra jött a cége, ami egy mesterséges intelligencia által hajtott chatboton dolgozik, ez ugyanis tökéletesen tudott alkalmazkodni a feladathoz. Halála előtte Marina Smith annyi történetet mesélt el, amennyit csak tudott, amiket aztán feltöltöttek a StoryFile névre hallgató szoftverbe.

Hirdetés

A temetésen az elhunytat gyászolók kérdéseket tehettek fel, ezeket értelmezte a beszélgető mechanika, majd a legjobban passzoló felvételt játszotta le válaszul. Ily módon a mesterséges intelligencia a háttérben maradt, és a lehető legtermészetesebb hatást érték el.

A cég a technológia lehetséges kereskedelmi alkalmazásainak széles skáláját látja. A StoryFile néhány hírességet is arra ösztönzött, hogy dokumentálják karrierjüket, köztük a Star Trek színészét, William Shatnert, akinek videójával interakcióba lehet lépni a cég weboldalán.

Miközben nagyon izgalmas módszert használnak, Marina Smith fia elmondta, a jelenlegi technológia nem képes arra, hogy tökéletesen lemásoljon egy elhunytat, csak kérdésekre keres és ad válaszokat.

Rollo Carpenter, aki a Cleverbot nevű chaetbotot alkotta, felhívja a figyelmet, az ilyenfajta technológiáknak nagy veszélye, hogy esetleg olyan dolgokat is az elhunyt szájába adhatnak, amikkel ő egyáltalán nem értett volna egyet, ami pedig még veszélyesebb, hogy a hallgatók el is hihetik, amit egy MI mond.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.