Hirdetés

Minden, ami a Samsung Unpacked során bemutatkozott



|

Galaxy Note 20 és Note 20 Ultra 5G, Tab S7 és S7+, Watch 3, Galaxy Buds Live és Galaxy Z Fold2 - tartalmas előadással készült a Samsung.

Hirdetés

Ahogy az várható volt, augusztus 5-én, egy nagyszabású rendezvény keretében leplezte le a Samsung új termékeit. Mivel már gyakorlatilag minden kiszivárgott, nagy meglepetések nem voltak, de legalább megerősítést nyert pár információ, egyebek mellett a hazai forgalmazás és árak kapcsán.

Hirdetés

Samsung Galaxy Note 20 és Note 20 Ultra 5G

A show két főszereplője természetesen a Note széria két új tagja volt, a Note 20 és a Note 20 Ultra 5G, melyekről a linken írtunk részletesen. Mindkettő erős lesz, nagy, játékra és munkára egyaránt alkalmas, és persze nem kimondottan olcsó.

Galaxy Z Fold 2

Továbbra is kevesek kiváltsága marad a Samsung összehajtható mobilja, de elődjéhez képest sokat javul majd a Z Fold 2. Mindkét kijelző (az előlapi és a kihajtással előhozható) szinte teljesen kávamentes Infinity-O: a külső 6,2"-es, a belső 7,6"-es, tehát nagyobbak, mint az eredeti Foldnál voltak. Az előlapi kamera nem egy szigeten helyezkedik el, hanem fúrt. További információkat szeptemberre várhatunk.

Samsung Galaxy Tab S7 és S7+

Bár nem a tabletek miatt döntik be a felhasználók az elektronikai szaküzletek kirakatait, a Samsung is villantott két új készüléket (részben talán megirigyelve az iPad Pro sikerét). A Tab S7-et és a Tab S7+-t egyaránt professzionális felhasználásra tervezték, egyedi billentyűzet jár hozzájuk, támogatják az S Pent, és a Samsung állítása szerint PC-szintű teljesítményre képesek. Az alapváltozat 11"-es, 2560x1600-as LTPS TFT kijelzővel érkezik, az S7+ pedig egy 12,4"-es, 2800x1752-es Super AMOLED képernyőt kap, és mindkettő esetében elérhető a 120 Hz-es frissítés. A tabletek használhatók második monitorként Samsung PC-khez.

Belül mindkettőnél 7nm-es, 64-bites, nyolcmagos processzor üzemel 3,09 GHz-es órajellel, a memória pedig országtól függően 6 GB vagy 8 GB, míg a tárhely 128 GB vagy 256 GB, de 1 TB-ig bővíthető microSD-vel. A hátlapi főkamera 13MP-es, az ultraszéles 5MP-es, az előlapi pedig 8MP-es. Egy Type-C USB 3.2 Gen 1 csatlakozó található rajta, viszont - kiszereléstől függően - 5G-t, LTE-t, Wi-Fi 6-ot és Bluetooth 5.0-t is támogat. Az akkumulátor 8 mAh-s. Érdekesség, hogy míg az S7 ujjlenyomat-olvasóját az oldalgombba szerelték, az S7+-nál a kijelzőbe integrálták.

A Tab S7 Wi-Fi-s változata 259 990 Ft-tól indul, az LTE-s 294 990 Ft-tól, az S7+ Wi-Fi-vel 334 990 Ft-tól, a Tab S7+ 5G pedig 409 990 Ft-tól.

Galaxy Watch 3

A viselhető eszközök színteréről sem akar eltűnni a Samsung, így bemutatta a Watch 3-at, ami sok, az Apple Watchot népszerűvé tevő funkcióra képes. Ilyen például az esésérzékelő, mely automatikusan üzenetet küld a vészhelyzeti kontaktoknak, ha azt érzékeli, hogy az óra viselője elesett és nem mozdul. Képes mérni a véroxigén-szintet, egyes régiókban tud EKG-t, és fitneszezköznek sem utolsó.

Galaxy Buds Live

Ha már viselhető eszközök, egy új, vezeték nélküli fülhallgató is megjelent, melyet az AKG segítségével hoztak össze. A külön basszuscsatorna gondoskodik arról, hogy a 12 mm-es hangszórón a lehető legtisztábban szóljon a zene, a hangfelvétel tisztaságát pedig három mikrofon és egy hangfelvevő egység garantálja. Kikapcsolható aktív zajszűrés is jellemzi.

Nektek hogy tetszik a felhozatal? Na és az árak?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.