Hirdetés

Minden Android 10-es mobilra rákényszeríti a saját gesztusvezérlését a Google



|

Kényszeríti a Google a mobilgyártókat, hogy rejtsék el a saját gesztusvezérlési rendszerüket, és a Google megoldásait használják.

Hirdetés

Sok változtatást hozott az Android 10 végleges kiadása, amely szeptember elején jelent meg, és várhatóan bő fél évbe telik majd, mire a legtöbb csúcsmobilra eljut. Megújult például a Google gesztusvezérlése, amely alapvetően úgy működik, mint amit a Huawei vagy a Xiaomi, OnePlus alkalmaztak az utóbbi időben. Ami pedig majdnem egyenlő azzal, amit az Apple használ iOS alatt. Alulról fölfelé simítva a főképernyőre jutunk, bármelyik oldalról befelé a vissza funkciót aktiváljuk egy simítással. Alulról fölfelé, és tartva pedig az alkalmazásváltó ugrik be. 

Hirdetés

A Google nagyon szeretné elérni, hogy a gesztusvezérlés végre Androidon is használható és egységes legyen, és úgy tűnik, hogy kötelezővé is teszi ennek használatát. 

A 9to5Google hozzájutott a GMS-megállapodás friss példányához, amelyben a Google minden androidos gyártó számára előírja, hogy az Android 10-es rendszerű okostelefonokon legyen elérhető a Google-féle gesztusvezérlés és a régi, 3 gombos navigációs sáv is. 

A megállapodás megköveteli továbbá, hogy gyárilag a Google megoldása legyen aktiválva, a gyártók saját elképzeléseit kötelező elrejteni. 

Az óriás sok egyéb dolgot is előírt a gyártóknak, így többek között január 31. után csak olyan okostelefon jelenhet meg, amelyen Android 10 fut. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.