Hirdetés

Minden eddiginél drágább lesz az első 5G-s iPhone



|

Jövőre jönnek az 5G-s androidos mobilok, az Apple pedig óriási problémába ütközött: hogyan legyenek még drágábbak a 2019-es iPhone-ok, ha nem is 5G-képesek?

Hirdetés

Az Apple egy ideje már aranyáron méri az okostelefonjait (és sok más termékét), azonban a 2018-as modellekkel minden eddigi szintet átlépett. A kisebb vagyonba kerülő iPhone XS és iPhone XS Max még alig jelentek meg a boltokban, ennek ellenére máris beindultak a pletykák a jövő évi iPhone készülékekről. 

Hirdetés

Tajvani iparági források szerint a nagyobb androidos gyártók jövőre mind piacra dobják az első 5G-s okostelefonjaikat. Annak ellenére is, hogy az 5G-s hálózat igazán csak 2020-ban lesz elérhető (leghamarabb). Állítólag a Samsung, a Huawei, a Xiaomi, az Oppo és a Vivo is készülnek 5G-s okostelefonokkal. 

Mindez azonban óriási problémát jelent az Apple számára. Az almás vállalat szeretné ugyanis tovább emelni az okostelefonjainak a vételárait, azonban ezt elég nehéz lesz megindokolni, ha a 2019-es iPhone-ok csak 4G-képesek; miközben az 5G-s androidos csúcsmodellek kevesebbe kerülnek. 

Az Apple hagyományosan kivár az új technológiák bevezetésével, és csak akkor építi be a készülékeibe, ha azok már bizonyítottan vizsgáztak és népszerűek a piacon. Az 5G-vel is így lett volna, ha nem adódik ez az árkérdés. 

Egyesek szerint a megoldást abban látja az Apple, hogy 4G/5G duál móddal rendelkező eszközöket dob piacra. Az első 5G-s iPhone vételára 1299 dollár lehet, vagyis az alapmodellt nagyjából 550 000 forintra lőhetnénk be. Természetesen a nem 5G-s régi modellek vételára csökkenne. 

Az Apple természetesen egy 999 dolláros, a cég szintjén már belépőmodellel is érhetne el sikereket, mindez viszont a 2018-as modellek eladásaira nézve nagyon rossz hatással lenne. Ráadásul a pletykák szerint alapvető dizájnváltáson is gondolkozik a cég. Az 5G az Apple számára az eddigi egyik legnagyobb kihívást okozza, csak nem úgy, ahogy gondoltuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.