Hirdetés

Minden eddiginél több készülékre lesz telepíthető az Android Q bétája



|

A jelentések szerint nem csak a Pixel készülékekre lesz elérhető az új Android bétája. A tavalyinál is több mobilon futhat.

Hirdetés

A Google szokás szerint tavaly is kiadta az aktuális új Android bétáját, ami akkor a Pixel és Nexus eszközökre volt letölthető. Tavaly először azonban más gyártókkal is összeállt a Google, így hét más márkájú modellre is letölthetőek voltak az Android P béta buildek. Konkrétan az Essential Phone, a Nokia 7 Plus, a OnePlus 6, az Oppo R15 Pro, a Sony Xperia XZ2, a Vivo X21 és a Xiaomi Mi Mix 2S vettek részt a programban. 

Hirdetés

Május 7-én kezdődik a 2019-es Google I/O, ami azt jelenti, hogy hamarosan debütál az Android Q. Illiyan Malchev, a Google egyik fejlesztője, aki a Project Treble csapatot irányítja, nemrég arról beszélt, hogy a Treble a fő oka annak, hogy olyan sok nem Google márkájú mobilra lehetett telepíteni tavaly az Android P bétáját. A kezdeményezésnek hála az androidos eszközökre könnyebb és gyorsabb lett feldolgozni a szoftverfrissítéseket. 

A fejlesztői további megjegyzései azt is felfedték, hogy idén még több nem Google márkájú okostelefonra lesz letölthető az új Android bétája. A pontos számot sajnos nem árulta el Malchev, de az biztos, hogy a tavalyi hétnél több mobilra lesz telepíthető az Android Q bétája. 

Fontos azért megjegyezni, hogy azért, meg egy béta telepíthető egy okostelefonra, a lehetőséggel nem feltétlenül ajánlott élni. A béta rendszerek általában instabilak és hibáktól hemzsegnek, vagyis napi használatra nem alkalmasak. Aki biztosra akar menni, az jobban teszi, ha megvárja majd a végleges, stabil Android Q-t. Az utóbbi évek menetrendjei alapján egy leghamarabb augusztus elején futhat be (elsőként a Pixel mobilokra). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.