Hirdetés

Minden irányból lekerekítené a kijelzőket a Samsung



|

A Samsung és az LG is olyan kijelzőn dolgozik, aminek mind a négy oldala le van kerekítve.

Hirdetés

Már a Samsung Galaxy S8 és a Galaxy S8+ is elképesztően jól néznek ki, azonban a legújabb jelentések szerint a Samsung olyan képernyő fejlesztésén dolgozik, ami még ezt is lekörözi.

Hirdetés

A Samsung olyan panelt fejleszt, amelynek mind a négy oldala le van kerekítve. Ezzel igazából teljes mértékben keret nélküli kijelzőt lehetne elérni egy okostelefonnál. 

Miközben állítólag az LG is dolgozik valami hasonlón, addig kiderült, hogy az Apple iPhone 8 eredetileg a Samsung fentebb említett újdonságát kapta volna meg. Az Apple 2 évre írt alá a Samsunggal, és csak idén 92 millió OLED-panelt kap az iPhone 8-hoz. 

Az iPhone 8 azonban végül lapos kijelzővel érkezik (ha minden igaz), mert a gyártási technológia egyelőre nem elég fejlett a négy irányból lekerekített panelekhez. A gond a lamináló eljárással van, és azzal, hogy minden sarokban van egy rész, ami nem érintésérzékeny. 

A jelenlegi technikák nem támogatnak négy ívet, ezért az Apple kénytelen a lapos kijelzővel beérni. Amennyiben pedig a Samsung Galaxy S9 ilyen téren újítana, akkor a Samsungnak ki kell találnia valamilyen új eljárást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.