Hirdetés

Minden kiszivárgott a Google Pixel 5-ről



|

Nem dönt majd rekordokat, de szinte mindent tud, kedvező ára miatt pedig remek vételnek ígérkezik a Google Pixel 5.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben folyamatosak voltak a szivárgások a Google Pixel 5 mobilról, amit szeptember 30-án mutat be sok egyéb eszköz mellett a Google. A WinFuture nem várta meg a dátumot, minden tudnivalót előre kiszivárogtatott a Pixel 5 kapcsán. A készülék semmiben nem dönt majd rekordokat, ugyanakkor mindent tud, amire szükség lehet, a kedvező ára miatt pedig remek vételnek ígérkezik azokban az időkben, amikor egyre többen keresnek vállalhatóbb árú modelleket az 1000-1400 eurós ultraprémium mobilok helyett. 

Hirdetés

A Snapdragon 865 helyett így a mindennapokra bőven elegendő erőt biztosító Snapdragon 765G-t választotta a Google, ami egyben 5G-támogatást is garantál (de mmWave 5G nincs). Mivel XL-es modell nem lesz, ezért képernyőből is közepeset kapunk: 6 hüvelykes, 2340 x 1080-as, 90 Hz-es, HDR-képes OLED-panelt, Gorilla Glass 6-tal. Az ujjlenyomat-olvasót a hátlapra teszik, nem a képernyőbe. Végre nem spórol a memórián a Google sem, így 8 GB RAM és 128 GB tárhely jár az alapmodellel. 

Az akku kapacitásával sem lesz gond: bár a 4080 mAh-s energiaforrás mai szemmel átlagos, nagyobb, mint amit például a Pixel 4 XL kapott. A 18 wattos gyorstöltés sem dönt majd rekordot, de van vezeték nélküli és fordított vezeték nélküli töltés is, továbbá sztereó hangszóró, három mikrofon és NFC. Jackcsatlakozó és microSD-foglalat nincs, de IP68-as vízvédettség és alumínium keret igen. 

A hátlapra egy 12,2 megapixeles, f/1.7-es, dual pixel PDAF autofókuszú, optikailag és elektronikusan stabilizált, 1,4 mikrométer képpontméretű fő szenzor kerül, 77 fokos látószöggel, 4K@60fps felvételi móddal. Ehhez most egy 107 fokos, 16 megapixeles, f/2.2-es, 1 mikrométer pixelméretű ultraszéles kamera jár majd. Telefotós lencse nincs, remélhetőleg szoftveresen azért villant valamit a Google. Az előlapra 8 megapixeles, 83 fokos, f/2.0-s kamerát várhatunk. A Pixel 5 tehát nem licitál rá a Galaxy Note 20 Ultrára, cserébe viszont tud mindent, ami kell, és csak 629 euróba kerül majd. Fekete és zöld modell várható, fejhallgatóval a dobozban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.