Hirdetés

Minden kiszivárgott a Huawei P20, P20 Pro és P20 Lite okostelefonokról



|

A hivatalos képek mellett itt vannak a végleges specifikációk, a vételárak és az elérhető színek listája is.

Hirdetés

A Huawei úgy döntött, hogy nem az MWC-n mutatja be az idei zászlóshajóit, hanem március 27-én, egy önálló rendezvényen. Bár a bemutatóra még várnunk kell, a szivárgások folyamatosak, és már rengeteg mindent megtudtunk a három új okostelefonról. Most azonban minden kiszivárgott: a renderelt, hivatalos képek, a végleges specifikációk, a vételárak és az elérhető színek listája is. Mindezt Roland Quandt munkásságának köszönhetjük, aki egyébként ilyen téren nagyon megbízható. 

Hirdetés

Huawei P20 és P20 Pro

A P20 és a P20 Pro lesznek az igazi zászlóshajók. Mindkettő az Apple iPhone X dizájnvonalát követi, vagyis a közel keret nélküli kijelzőbe belóg egy vaskos szenzorsáv. Most először a kamerarendszer is függőleges elrendezést kapott - ezt az ötletet szintén az Apple-től kölcsönözte a Huawei. 

Ettől eltekintve már a renderelt képek is kimagasló minőségről tanúskodnak, stílusos megjelenéssel és üveg hátlappal persze. Mindkét modell 19:9-es képernyőt kap, 1080 x 2240-es felbontással és a Huawei bivalyerős Kirin 970-es lapkájával. Sajnos microSD memóriakártyát egyikbe sem lehet majd tenni, de második SIM-kártyát azért igen. 

A P20-ra dupla hátlapi kamera kerül, a P20 Pro ellenben már triplakamerás lesz. A harmadik egy 80 milliméteres telefotós lencse lesz, ami a modern okostelefonok világában egyedülálló. A P20 fekete, kék és rozéarany színekben jön, 3400 mAh-s akkuval. A P20 Pro akkumulátora már 4000 mAh-s lesz, és ez fekete, kék és lila színekben lesz vihető. A Pro verzióba OLED-, a simába LCD-kijelzőt rak a Huawei. 

Huawei P20 Lite

Ez lesz a széria legolcsóbb tagja, és mint korábban már említettük, ez alapvetően egy középkategóriás okostelefon, jóval gyengébb hardverrel. Fekete, kék és rózsaszín árnyalatokban lesz vihető, a kijelzőjébe ennek is belóg a szenzorsáv, ugyanakkor a képernyő kerete eleve nagyobb lesz. A hátlap a Honor 8/9-hez hasonlít. 

Árak

Európában a Huawei P20 680 euróért lesz hazavihető, míg a P20 Pro 900 euróba kerül majd. A P20 Lite vételára 380 euró lesz. Megjelenési dátumról még nincs hír, de valószínűleg áprilisban kerül a boltokba mindhárom készülék. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.