Hirdetés

Minden kiszivárgott a Huawei P30 és P30 Pro csúcsmobilokról



|

Egészen apró lesz a kijelző bevágása, a hátlapra pedig tényleg nagyon sok kamerát rak a Huawei. Jóval a bemutató előtt kiszivárgott, hogy mire számíthatunk.

Hirdetés

Vége az MWC-nek, megérkezett a Samsung Galaxy S10 széria, itt az LG G8 ThinQ, a V50 ThinQ 5G és a Sony Xperia 1. Vagyis mostantól mindenki a Huawei P30 és P30 Pro modellekre figyel (és a OnePlus 7-re). Egy ideje már tudjuk, hogy március 26-án rántja le ezekről a leplet a kínai gyártó, illetve egy tokgyártónak hála a készülékek külsejét is láthattuk már. Most azonban olyan renderelt sajtóképek kerültek elő, amelyek mindent elárultak. 

Hirdetés

A pletykáknak megfelelően a Huawei száműzi a vaskos szenzorsávot, a képernyőbe már csak a kamera lóg majd bele. Alul is minden eddiginél vékonyabb lesz a képernyő kerete. Az ujjlenyomat-olvasó a képernyőbe költözik, de azt nem tudni, hogy optikai vagy ultrahangos lesz a szenzor. A P30 Pro extrája a lekerekített szélű OLED-kijelző, ennek hála igazán prémium megjelenése van. 

A hátlap a P20 széria dizájnvonalát viszi tovább, de fontos változtatásokkal. A P30 Pro fő kameramoduljában a normál szenzort egy ultraszéles és egy telefotós lencse egészítik ki. Ez utóbbi négyszögletes formát kap, ami periszkópszerű rendszerre utal. Állítólag 10x-es, veszteségmentes zoomot ígér a Huawei, vagyis megszorongatná az Oppo sajátos rendszerét. A LED-es vaku alatt egy negyedik, ToF kamera is lesz, ami mélységinformációkkal segíti a portréfotózást. A P30 pedig egy az egyben megkapja a Mate 20 Pro tripla kameráját, de 5x-ös zoom helyett már 10x-es, veszteségmentes nagyítást kínál. 

A hardverek szinte azonosok lesznek a Mate 20 Pro készülékben található elemekkel, vagyis Kirin 980-as chipre és minimum 6/8 GB RAM-ra és 128 GB tárhelyre számíthatunk. Marad az EMUI 9 felület, a 40 wattos gyorstöltés, a vezeték nélküli és a fordított vezeték nélküli töltés. Az akku kapacitása 3500 és 4200 mAh lehet. 

Elvileg a március 26-i bemutató után azonnal előrendelhetőek lesznek a készülékek, egy héttel később pedig kezdődnek a kiszállítások. A vételárakról még nincs hír, de valószínűtlen, hogy árakat csökkentene a Huawei. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.