Hirdetés

Minden társasjátékodat kiválthatod majd ezzel a tablettel



|

Elindult a 16 hüvelykes Gameboard-1 táblagép közösségi finanszírozási kampánya: a tabletet kifejezetten társasjátékokhoz tervezték.

Hirdetés

Az elmúlt években akadt pár olyan tablet, amelynek akkora volt a kijelzője, hogy akár társasjátékot is játszhattunk volna rajta. A Gameboard-1 azonban tovább megy, és nem hatalmas kijelzős androidos tabletként működik. Ehelyett egy 16 hüvelykes okoskijelzőt kapunk, amelyet speciálisan társasjátékokhoz terveztek. 

Hirdetés

Az eszköz technikailag tabletnek tekinthető, de kifejezetten csak a társasjátékokat szolgálja ki. A többujjas érintések persze támogatottak, és egyfajta hibrid megoldásként a fizikai játékelemekre is reagál a tábla. A programozható, alulra rögzíthető extra elemek segítségével a tábla még a figurákat is meg tudja különböztetni. 

A fejlesztőcsapatban az eredeti Xboxon dolgozó Rob Wyatt is ott van, de aki már most szeretné kipróbálni az eszközt, annak kicsit várnia kell: a Gameboard-1 még csak prototípus. A Kickstarter-kampány elindult, leghamarabb 2020 végére készülhet el a bárki által rendelhető termék. 

A cél az, hogy a digitális társasjátékok tárháza legyen az eszköz, több embert szolgáljon ki, és elfelejthessük a hagyományos társasjátékokat. 4 órán át vezeték nélkül is használható, a WiFi és Bluetooth miatt a mobil távirányítóként használható (vagy dobókockaként, persze egy alkalmazással, nem a készüléket kell rádobni). A nagyobb felülethez több tablet is összekapcsolható lenne, de sajnos a siker azon múlik, mekkora lesz a kínálat. Elvileg jön majd egy piactér több ezer címmel, illetve előfizetéses szolgáltatás is lesz. A fejlesztőknek pedig már kiadták az SDK-t. 

Maga a tábla 1920 x 1920-as felbontást használ, alatta 64-bites processzor, 4 GB RAM és 64 GB-os eMMC lapul, van négy mikrofon, négy hangszóró és két USB-C port is. Az offline és az online játék egyaránt támogatott lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.