Hirdetés

Mindenben szintet lépnek az Acer gépek



|

Jó szokásához híven az Acer minden most bejelentett új technológiát belezsúfolt új gépeibe, ráadásul akár már tavasszal megtapasztalhatod, milyen is egy vérbeli 2022-es PC.

Hirdetés

Sűrű nap volt január 4-e: az Intel, az AMD és az Nvidia is a nyakunkba öntötte új chipjeit, technológiáit, sőt, még a jövőképüket sem rejtették véka alá. Természetesen mit sem érnek az új fejlesztések, ha a PC-gyártók nem ugranak rá azonnal, és ahogy azt már megszokhattuk, az Acer nem is fogta vissza magát.

Az eredmény olyan PC-felhozatal lett, amelyben mindenki találhat magának izgalmas, új darabot, de az egyértelműen látszik, hogy a gamerek és tartalomgyártók számára lesz a legizgalmasabb a 2022-es Acer-flotta.

Hirdetés

A Predatorok a barátaid

A gaming szekciót uraló Predator és Nitro családoknál már készülhetsz is a 12. generációs Intel Core és AMD Ryzen 6000-es processzorok szédítő teljesítményére, mert mindegyik gépet ezek a központi egységek fogják repíteni. Az Intelnél természetesen a H-szériáról van szó, nem holmi alacsony fogyasztású változatról, így például a Predator Triton 500 SE-ben Intel Core i9 CPU dübörög majd 32 GB DDR5 RAM társaságában, a játékoknál pedig a legújabb GeForce RTX 3080 Ti siet segítségedre - merthogy az Nvidia ezt a legerősebb mobil GPU-t is bejelentette 4-én. Az Acer mérnökei arra is figyeltek, hogy a külső passzoljon a legújabb trendbe, miszerint kívülről inkább elegáns, mintsem bazári legyen a notebook, így a masina alumínium borítása minimalista és akár munkahelyre is bátran vihető.

A főkomponensek listájáról nem hagyhatjuk le a kijelzőt, amely QHD-felbontású, 500 nites, G-Sync-et támogat és kalibrált, de nem OLED, viszont cserébe 240 Hz-es, ami játékhoz ideális. A kiegészítő extrák között ott a Thunerbolt 4 port, a Wi-Fi 6E, a 2.5 GbE és a háromventilátoros hűtés, illetve érdekesség, hogy 100 Wh-s akkumulátort kapott, így egészen sokáig húzza egy töltéssel.

A Helios 300 szintén magába szippantotta az új chipeket, így akár RTX 3080 vagy RTX 3070 Ti GPU is hajthatja a 15,6 colos, QHD, 165 Hz-es IPS-kijelzőt. Ez a gép már feltűnőbb, az RGB billentyűzet mellett oldalsó fénysávot is villogtathatsz kedvedre, sőt, turbó gombbal azonnal maximálisra pörgetheted a teljesítményt. A Predator gépek 2300 Eurótól indulnak felfelé a februári megjelenéskor, a Triton 500 SE-ért pedig 3500 Eurót is elkérnek majd.

Nitro - ár/érték-arány mindenek felett

A Nitro széria nagyon népszerű hazánkban is, és szerencsére az Acer is kedveli, és alaposan felújította. A Nitro 5-szériában is megkapod mostantól a QHD 165 Hz-es kijelzőt, a 12. generációs Intel Core i7-et (viszont i9-ről nem szól a hivatalos jelentés), sőt, AMD Ryzen 6000-es CPU is lesz, míg a legerősebb GPU az RTX 3070 Ti ennél a gépnél. Ahogy az papírformaként várható volt, a Thunderbolt 4 port megmarad az inteles gépek kiváltsága, de azért az AMD-t választó gamereknek sem kell elkeseredniük, mert gépükön ott lesz a jövőbemutató USB4-es csatlakozás (ez is 40 Gbit/s sávszélességet biztosít).

Az első Nitro 5-ös gépek februárban érkeznek, ám az AMD-s modell csak áprilisban várható. Az induló ár 1549 Euró, míg a bivaly konfigok súrolhatják a 2000 Eurós határt is.

Swift X - ultrahordozható, mégsem gyenge

A Swift-családot nem kell bemutatni: belépőszinttől a közép-felsőkategóriáig kiváló modelleket láttunk már, de a mostani igyekszik minden elődjére rálicitálni. Az 1,4 kg-os, 14"-os Swift X teljes alumínium házba került, a 12. generációs Intel CPU mellett pedig GeForce RTX 3050 Ti GPU található, hogy alkalomadtán játszhass is (persze nem munkaidőben). A kijelzőnél a 16:10-es képarányra váltott az Acer, amelyhez 2240×1400-as felbontás (a 16"-os modellnél 2560×1600) tartozik, de OLED helyett IPS-panelre kell felkészülnöd.

Monitor-forradalom

a CES innovációs díját is elnyerte a Predator X32-es gaming monitor, ami nem csoda - tekintve, hogy az Acer igen erős név a gamermonitorok világában. Az elismerést nem OLED-panellel, hanem local dimming háttérvilágításos IPS-panelekkel érdemelte ki a kijelző, ahol nem edge WLED háttérvilágítás, hanem 576-zónás miniLED-megoldás rejtőzik a panel mögött.

Ezzel a 32 colos, 4K-s monitor megfelel a VESA DisplayHDR 1000-es szabványnak (vagyis a peak fényerő 1000 nites), a kontraszt is jelentősen jobb, miközben a 165 Hz-es frissítés és alacsony válaszidő garantálják, hogy nem maradsz le semmiről. A CES bizottsága mellett az Nvidia is kiemelten kezeli ezt a monitort, így az X32 megkapta a G-Sync Ultimate tanúsítványt, emellett pedig az Nvidia Reflex technológiát is kihasználhatod, hogy egyetlen egérkattintásod se késlekedjen felesleges ms-okat.

Amiket csak messziről csodálhatsz

Az Acer nagyon erős a Chromebookok piacán is, de sajnos a 370-600 Euró között érkező, igen barátságos gépek továbbra sem várhatók hazánkban. Pedig a Chrome OS legújabb verziója aluházas, elegáns és strapabíró, vékony és könnyű gépeken fut, ahol az egyedi kezelőfelületet például a Chromebook Spin 513 nagyfelbontású, 13,5"-os, 3:2-es képarányú érintőkijelzőn jeleníti meg. Érdekesség még, hogy az Intel CPU-k mellett az új, 8-magos MediaTek Kompanio 1380-as SoC-t is bevetette az Acer, ami alacsony fogyasztású, mégis kellőképpen erős a mindennapi feladatokhoz.

A másik különc újdonság az Acer Aspire Vero National Geographic kiadása, amely nem csupán egy hangzatosan elnevezett, limitált kiadású laptop, hanem kifejezetten környezetkímélő módon tervezték meg. Például a készülékház 30%-ban újrahasznosított műanyagból készül, a doboza pedig laptopállvánnyá alakítható. Ugyan a CPU csak 11. generációs Intel Core chip, de a gép szerelése, javítása, bővítése egészen könnyű, így sok-sok évig jó szolgálatot tehet anélkül, hogy idő előtt veszélyes e-hulladék válna belőle.

Ha idén márciusban éppen Franciaországban jársz, be is zsebelhetsz egyet ebből az egyedi és menő külsejű, környezetbarát laptopból 900 Euróért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.