Hirdetés

Mindenkit lepipálna a Microsoft ezzel a hajtogatós telefonnal



|

Úttörő elképzelést vázoltak fel a redmondiak.

Hirdetés

A korábban több telefonos próbálkozást is jegyző Microsoft még 2020-ban nevezett be a hajtogatós mobilok versenyébe a multitaskingra kihegyezett Surface Duóval, amelyet elsősorban az különböztet meg a konkurenciától, hogy két külön, zsanérral elválasztott kijelzőt alkalmaz, így akár kifelé is meghajlítható.

A készülék egy évvel később megkapta a második generációs kiadását, azóta viszont nagy a hallgatás a termék körül, egy korábbi jelentés szerint pedig a redmondiak el is kaszálták az egész szériát. Akárhogy is legyen, most felbukkant egy érdekes szabadalmi bejegyzés, amely elárulhatja, milyen irányba tapogatózik tovább a cég.

Hirdetés

A Szellemi Tulajdon Világszervezeténél bejegyzett megoldás egy olyan "kijelzőkeret-fordítási mechanizmust" takar, amelynek alkalmazásával egy okostelefon a Surface Duóhoz hasonlóan kifelé is meghajlítható, ám ezt egyetlen, összefüggő kijelzővel éri el. A trükk titka egy egyedi zsanérrendszer, amely tehermentesíti a panelt a húzófeszültség alól.

A 360 fokos hajlítással a Microsoft lepipálná a teljes konkurenciát, hiszen ma a foldable-kategória egyetlen képviselője sem tud ilyet, az pedig járulékos haszon, hogy ezzel nem lenne feltétlenül szükség másodlagos (külső) megjelenítőre, mivel magát a fő kijelzőt lehetne úgy pozicionálni, hogy összecsukott állapotban is láthassuk. Ebben az esetben viszont a tervezőknek meg kellene oldaniuk a védelem kérdését, hiszen a hajlítható OLED-paneleket puha, sérülékeny műanyag borítja.

Azt persze most sem árt leszögezni, hogy egy szabadalom és egy ténylegesen forgalmazott termék között nem mindig vezet út, így elképzelhető, hogy nem, vagy nem ebben a formában látjuk viszont a Microsoft által felvázolt fordítási mechanizmust.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.