Hirdetés

Mindent, és még annál is többet tud az LG G8 ThinQ



|

Az LG új csúcsmobilja mindent tud, amit a többi 2019-es csúcsmodell, de mélységérzékelős kamerákat, tenyérvéna-felismerőt is tartogat, a hang pedig a kijelzőből érkezik.

Hirdetés

Az LG menetrend szerint mutatta be a legújabb csúcsmobilját, a G8 ThinQ-t. A 6,1 hüvelykes, 3120 x 1440-es OLED-kijelző, a Qualcomm Snapdragon 855 chip, a 6 GB RAM, 128 GB tárhely és 3500 mAh-s akku nem okozott meglepetést, de a gyártó több olyan technológiát is bevetett, amiknek hála a G8 ThinQ kitűnik a mezőnyből. Nem, nem azzal, hogy hajtogathatod - erről az LG már elmondta korábban, hogy egyelőre nem száll be a leporelló-mobilok versenyébe, mert még nem igazán látjha az igazi keresletet és a kategória piaci helyét. Így ennek a csúcsmobilnak inkább integethetsz és hadonászhatsz, de még van pár további érdekes trükkje is.

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően az előlapra tényleg mélységérzékelős ToF technológiás szelfikamera került. Ez lehetővé teszi az érintésmentes, Air Motion gesztusvezérlést. Vagyis úgy tudunk válaszolni a hívásokra, állítani a hangerőt vagy képernyőképet készíteni, hogy nem érünk a mobilhoz, csak mutogatunk előtte. A kamera az arcfelismerést is biztonságosabbá teszi. 

Emellett az LG G8 ThinQ az első okostelefon, amely tenyérvéna-felismerést is biztosít, vagyis a kezünket a mobil elé tartva oldhatjuk fel a zárolást. A Hand ID a kezünk egyedi jellemzőit ismeri fel, például a formáját, vastagságát és még sok más adatot a tenyérben lévő vénákról. Harmadik megoldásként persze ujjlenyomat-olvasó is van, de ezt nem a kijelzőbe, hanem a hátlapra építették. 

Az LG G8 ThinQ előlapjára egy 8 megapixeles normál kamera is került egyébként. A hátlapra pedig egy 12 megapixeles, f/1.5-ös, 78 fokos látószögű elsődleges szenzort építettek, amelyet egy 16 megapixeles, f/1.9-es, 107 fokos ultraszéles és egy 12 megapixeles, f/2.4-es, 45 fokos telefotós érzékelő egészít ki. Egyes piacokon azonban csak dupla kamerával jelenik meg az okostelefon. 

Az USB-C port mellett most is találunk jackcsatlakozót, 32-bites Hi-Fi DAC-et, adott az IP68-as védelem, valamint az LG Boombox hangszórója. Az előlapra viszont nem került felső hangszóró, a hangot a Crystal Sound OLED Stereo Speaker, vagyis a vibráló képernyő adja. A készülékbe akár 2 TB-os microSD is pattintható. 

Aki esetleg olcsóbb modellt szeretne, annak a G8s ThinQ-val kedveskedik az LG: ez ugyanúgy ad ToF kamerát és Snapdragon 855-öt, de a 6,2 hüvelykes kijelző itt csak 2240 x 1080 pixeles, illetve az alapmodell 6 GB RAM-ot és 64 GB tárhelyet kap. 

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.