Hirdetés

Mindent megmondana rólad az Amazon új fitneszes kütyüje



|

Szövet borítja az Amazon első fitneszes karkötőjét, amely szenzorok hadával figyelne az egészségi állapotunkra.

Hirdetés

Az Amazon is fejest ugrott a fitneszes eszközök világába. Itt a Halo, egy szövettel borított, kijelző nélküli okoskarkötő, amihez havi előfizetési díj szükséges, hogy működjön. Ezzel a leendő vásárlók egy részét persze rögtön kilőtte az Amazon, de aki így is érdeklődik, érdekes technológiát kaphat. Dugig van ugyanis az eszköz szenzorokkal. Figyeli az aktivitást, a pulzust, a mozgást, az alvást, továbbá a testzsír-százalékot, sőt, a hangunkat is, és kideríti, milyen érzelmi állapotban vagyunk. 

Hirdetés

Mindezt gépi tanulással és egy alkalmazással kombinálva a Halo a foglalkozások időtartamát és intenzitását is figyeli, tehát nem csak lépéseket számol. Állítólag a testzsírt kétszer pontosabban méri a Hali, mint egy okosmérleg, ami szintén a gépi tanulás érdeme. És még 3D-s testmodellt is mutatnak. 

Sok szolgáltatás persze eleve csak Amerikában működne, az Amazon viszont megnyugtatott mindenkit, hogy minden adatot bizalmasan kezelnek, és csak azokkal osztják meg, akik számára a felhasználó beleegyezik. A hangfelvételeket a mobilon lévő app dolgozza fel, a felhőbe nem töltik fel, a testszkenneket pedig törlik elemzés után. Persze ez az elmúlt évek botrányai után még nem túl megnyugtató, és az sem, hogy mi van, ha a fehérneműs fotókat mégis megtartja az Amazon vagy egy partnere.

100 dollárért mindenesetre 6 hónapos próbát lehet tenni, utána havi 4 dollárért lehet tovább használni a terméket, anélkül csak alapfunkciókat tud. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.