Hirdetés

Mindent töröl a Twitter a hivatalos amerikai elnöki profilról, amikor Biden hivatalba lép



|

A Trump-kormány összes korábbi bejegyzését archiválják, és más felhasználói-fiókokra költöztetik, tehát nem vesznek el teljesen.

Hirdetés

A közösségi oldalak jelentősége mostanra olyannyira megnőtt, hogy szervezetek, cégek, sőt kormányok is itt kommunikálnak hivatalosan követőikkel. Donald J. Trump amerikai elnök a Twittert használta előszeretettel, ahol gyakran tett közzé finoman szólva is ellentmondásos kijelentéseket. Januárban azonban az újonnan megválasztott elnök, Joe Biden lép a helyére, azzal pedig a hivatalos elnöki Twitter-fiók is őt illeti meg, ez jár technikai változásokkal is.

A @POTUS(a President of the Unided States rövidítése) fiókot, még Barack Obama hivatali ideje alatt hozta létre a Twitter arra, hogy az elnök itt folytathassa hivatalos kommunikációját. Donald Trump ezt vette át, miközben Obama korábbi bejegyzéseit egy másik fiókra helyezték át, szóval az eljárás nem új. Eközben egyébként több hivatalos állami fiók is született.

Hirdetés

Mivel Joe Biden valószínűleg más kommunikációt folytat majd, mint Trump, így januári hivatalba lépésekor a Twitter a @POTUS-fiók összes korábbi bejegyzését archiválja majd egy másik fiókon, erről pedig mindent töröl majd. Ami meglepő, hogy a felhasználót követők terén is nullázza majd a cég, úgyhogy aki a Biden-kormánykommunikációját is figyelemmel kísérné, annak újra be kell követni az oldalt.

A Twitter közleménye szerint a következő felhasználói-fiókok szállnak át az átadási ceremóniát követően a Biden-adminisztrációra: @WhiteHouse, @POTUS, @VP, @FLOTUS, @PressSec, @Cabinet, @LaCasaBlanca. Ezen oldalak követői kapnak majd egy értesítést, hogy mely oldalra kerülnek át a korábbi tartalmak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.