Hirdetés

Mindössze 196 MB memóriával is elindul a Windows 11, de nem akarod kipróbálni



|

Ki mondta, hogy szigorúak a Windows 11 hardveres követelményei?

Hirdetés

A legfrissebb felhasználói statisztikák alapján a Windows 11 több mint egy évvel a megjelenése után is csupán a windowsos számítógépek 18%-án van jelen, a lassú terjedés mögött pedig jó eséllyel a relatíve magasnak mondható hardveres követelményeket, és persze a Windows 10 töretlen népszerűségét sejthetjük.

A Microsoft legújabb operációs rendszere ugyanakkor némi buherálással olyan rendszereken is telepíthető, amelyek nem teljesítik a hivatalos előírásokat, egy hobbista pedig most abszolút csúcsra járatta ezt a műfajt.

Hirdetés

A sztori előzménye, hogy az NTDEV nevű fejlesztő nemrég előállt a Windows 11H2 egy lecsupaszított változatával, a tiny11-gyel, amely a hivatalos verzió 4 GB-os minimális memóriakövetelményével szemben beéri akár 2 GB-tal is. Valamivel később aztán a készítő ismét jelentkezett, ekkor már azt állítva, hogy ha nem is szépen, de 384 MB RAM-mal is sikerült megmozdítania az operációs rendszert.

Ettől kapott vérszemet egy másik felhasználó, egy bizonyos Xeno aki egy virtuális PC-n előbb 200 MB, majd végül mindössze 196 MB memóriával indította el a kicsontozott Windows 11-et. Erről a Tom's Hardvare által közölt képernyőfotó hivatott tanúskodni, a rekorder viszont nem csinált belőle titkot, hogy ezen a ponton már borzalmas volt a Windows-élmény: elmondása szerint a rendszer elindulását 30 percnyi kékhalálozás előzte meg.

Videó sajnos tudomásunk szerint nem készült a mutatványról, de ha igaz a dolog, akkor NTDEV-nek tényleg sikerült alaposan lecsupaszítania a Microsoft aktuális platformját, amellyel kapcsolatban egyébként épp az az egyik leggyakoribb panasz, hogy az előd Windows 10-hez képest túl sok felesleges funkciót erőltet a felhasználókra.

Te váltottál már Windows 11-re?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.