Hirdetés

Minél drágább az iPhone X, annál több embernek kell



|

A Morgan Stanley szerint az Apple nem aggódik: tudja, hogy minél drágábban ad egy iPhone-t, azt annál több ember vásárolja meg.

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy az Apple iPhone X horrorisztikusan magas vételára elriasztja majd az embereket a készülék megvásárlásától. A 379 990 forintos indulóár nem éppen baráti, a 256 GB-os modell 439 990 forintos ára pedig már ijesztő ahhoz képest, hogy "csak" egy okostelefonról van szó. 

Hirdetés

A Morgan Stanley elemzői szerint azonban furcsa módon minél magasabb egy iPhone ára, a kereslet is annál nagyobb iránta. 

Katy Huberty szerint az iPhone-ok iránti keresletet alapvetően határozza meg az átlagos vételár. Ez utóbbi minél magasabb, a kereslet is annál nagyobb. A szakértő szerint az Apple erre egy ideje már rájött, éppen ezért egyáltalán nem aggódik az eladások és az iPhone X magas vételára miatt. 

Az elemző hozzátette, hogy az Apple magas minőséget és innovatív termékeket kínál prémium árakon. Ebből fakadóan nem kell olyan trendekkel küzdjön, amelyek miatt az alacsonyabb vételár fokozza a keresletet. Valójában közvetlen kapcsolat van a vételár és a kereslet között, minél magasabb az egyik, annál nagyobb a másik. 

A cég kitért továbbá az Apple lojális rajongóira is. Egy áprilisi felmérés szerint a jelenlegi iPhone-felhasználók közül a következő egy évben mobilt cserélők 92 százaléka megint új iPhone-t venne. Ez erős következő évet ígér az Apple-nek, a Morgan Stanley pedig a tőzsdei várakozásait is emelte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.