Hirdetés

Mini okostelefont keresel? Itt a Palm válasza



|

3,3 hüvelykes kijelzővel és 350 dolláros árcédulával mutatkozott be a Palm okostelefon, ami szinte minden zsebben elfér.

Hirdetés

Hatalmas a dömping októberben, és kisebb meglepetésre pont most mutatta be a Palm is a visszatérést ünneplő okostelefonját. Ennek a neve egyszerűen csak Palm, és azoknak kedvez, akik egy mini okostelefont akarnak. 

Hirdetés

A készülék igazi különcnek számít mai szemmel, ráadásul "csak" 350 dollárba kerül. A szebb napokat megélt Palm anno a PDA-piac egyik legnagyobbja volt, aztán fizikai billentyűzetes okostelefonokkal is próbálkozott. Később a webOS és az arra építő eszközök lettek volna az iPhone-ok riválisai, de a webOS sokak szerint megelőzte a korát, és elbukott. A HP végül megvette, majd szintén elbukott vele. Végül a Palm név egy kaliforniai startupnál kötött ki, és a kínai TCL gyártja az eszközt. 

Az apróság 3,3 hüvelykes LCD-kijelzőt kínál, lekerekített dizájnnal és Android 8.1 rendszerrel, egyedi alkalmazásindítóval. 

Gépelni nehéz rajta, és bizonyos appok kezelése sem egyszerű ekkora méretben, de megfelelő optimalizációval ez még javulhat. A Qualcomm Snapdragon 435-ös lapka mellett 3 GB RAM, 32 GB tárhely, 12 és 8 megapixeles kamerák vannak az IP68-as minősítéssel rendelkező, vízálló, arcfelismerést és Google Assistantet támogató készülékben. 

Természetesen nem hiányzik a Bluetooth, az LTE és a GPS sem, a nano-SIM ugyanakkor nem kivehető. A titán és ezüst színekben érkező készülék 800 mAh-s akkumulátort kapott. Ez nem sokra elég, de van egy Life mód, amivel az üzemidő alaposan kitolható (sajnos ilyenkor azonban mindent letilt a készülék).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.