Hirdetés

Mini PC-ket dobhat piacra a Xiaomi



|

Kiszivárgott fotókon csodálhatjuk meg az Intel NUC és a Mac mini babérjaira törő újdonságokat.

Hirdetés

A laptopok és ultrabookok térhódítása nem szüntette meg az igényt a kompakt asztali számítógépek iránt, így az Intel NUC- és a Mac mini-széria mellett számos gyártó megoldásai között válogathatnak a vásárlók.

A jelek szerint pedig hamarosan a főként az okostelefonjairól ismert, de a konyhai gépektől az e-rollereken át a laptopokig mindenfélét gyártó Xiaomi is beléphet erre a piacra, rögtön két opciót is kínálva az érdeklődőknek.

Az alábbi fotók a Weibo közösségi oldalon bukkantak fel, és állítólag a Xiaomi új mini PC-it ábrázolják, amelyeket a cég a Xiaomi 13-as okostelefonok december 1-ji leleplezésén akart bemutatni. Az eseményt azonban végül határozatlan ideig elhalasztották, méghozzá a sejtések szerint a korábbi kínai elnök, Csiang Cö-min halála miatt.

Hirdetés

Ami a PC-ket illeti, az egyik egy üres Mini Host ház, benne egy 100 W-os tápegységgel, felkészítve egy dual-slotos dGPU befogadására is, a hátoldalán pedig 2 db, 80-90 mm-es átmérőjű ventilátornak van hely. Ez a modell tehát azoknak szól, akik maguk szeretnék összeállítani a konfigurációjukat, azt viszont nem tudni, hogy hivatalosan is támogatott-e a tápegység kicserélése.

Az igazán érdekes csemege a Mac minire hajazó kompakt PC, amelyben egy Ryzen 7 6800H processzor lapul, Radeon 680M grafikus chippel. A rendszer állítólag 16 GB RAM-ot és 512 GB-nyi tárhelyet kínál, az előlapján 2 db  USB-A és egy audio jack bemenettel. Az ismeretlen néven futó apróság ára 3999 jüan, vagyis adók nélkül számolva kb. 220 ezer forint körül alakulhat.

Az új Xiaomi PC-k bemutatójának dátuma egyelőre nem ismert, és ahogy az a pletykáknál lenni szokott, semmi nem garantálja, hogy végül tényleg le is leplezik őket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.