Hirdetés

Mire lesz jó a Windows Lite?



|

Elvileg újratervezett kezelőfelülettel érkezik a Windows Lite operációs rendszer, ami a ChromeOS riválisa lesz.

Hirdetés

Mi az a Windows Lite? A Microsoft közelgő, új operációs rendszere, PC-kre. Természetesen nem a Windows 10 riválisa lesz, hanem a Google ChromeOS rendszerét szorongatná meg vele a redmondi vállalat. Éppen ezért olyan gépekre tervezik az OS-t, amik kifejezetten gyengécske hardverekkel vannak felszerelve. 

Hirdetés

Azokra az eszközökre is ideális lehet a Windows Lite, amelyek a munka java részét a felhőben végzik el. Mivel a ChromeOS sokkal könnyedebb és letisztultabb kezelőfelületet kínál, mint a Windows 10, ezért a Microsoft áttervezi a felhasználó felület egyes elemeit és grafikáit. A memóriát és a netes sávszélességet is kímélnék, így streamelésnél is gördülékenyebb lenne a használat. 

A Windows Lite asztali környezete egyébként ismerős képet fest a tálca és az appok gombjai, valamint a Start menü miatt - de az élő csempék hiányoznak, azok helyett csak egyszerű ikonlista van. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft milyen messzire nyújtózkodna a Windows Lite-tal. Elvégre egy bizonyos pont után a Windows 10 Home eladásainak ártana. A jelek szerint az új rendszer az UWP-s appok mellett a régebbi Win32-es alkalmazásokat is kezeli, de hozzá kell tennünk, hogy a Microsoft a múltban előszeretettel megritkította az olcsóbb rendszereket tudásban azért, hogy ártsanak a normál Windowsnak. 

A Microsoft 2019-re és 2020-ra két új Windows-kezelőfelülettel készül: az egyik a Polaris, a másik az Andromeda lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.