Hirdetés

Mire számíthatunk az Apple szeptemberi termékbemutatójától?



|

Az utolsó pillanatban két elemző is bedobta a tippjeit, és ha igazak az értesüléseik, egész tartalmas műsor elé nézünk.

Hirdetés

Egy hete vált hivatalossá, hogy az Apple magyar idő szerint szeptember 14-én este 7 órakor tartja az őszi termékbemutatóját, melyen az almás cég legfontosabb újdonságai, köztük a bevételei elsöprő többségét adó iPhone következő generációja is porondra lép.

A műsor előtt két jól értesült szivárogtató, a bloomberges Mark Gurman és a TF International Securities elemzője, Ming-Chi Kuo is bedobta a maga jóslatait, körvonalazva az esemény felhozatalát.

Hirdetés

Kezdjük a legfontosabbal, az iPhone 13 szériával, amely összességében egy szolidabb frissítésnek ígérkezik a tavaly piacra dobott iPhone 12 után. Gurman szerint a következő dolgokat várhatjuk az új generációtól:

  • Változatlan dizájn, de keskenyebb előlapi szenzorszigettel (notch).
  • 3 hátoldali kameralencse a Pro-modelleken, 2 az alap iPhone 13-on és a minin.
  • Új kamerafunkciók: videós portré mód, beépített AI-filterek a fotózáshoz, ProRes formátum támogatása a Pro-kiadásokon.
  • A15 processzor ugyanannyi maggal, mint az A14, de nagyobb teljesítménnyel.
  • LTPO kijelző (alacsony hőmérsékletű polikristályos oxid) az iPhone 13-on és a 13 Prón, ami valószínűleg magasabb képfrissítési értéket (120 Hz) jelenthet.
  • Műholdas kommunikáció vészhelyzet esetére.

Azt pedig már Ming-Chi Kuo tette hozzá, hogy értesülései szerint az iPhone 13-nál az Apple megduplázhatja az alap tárhelyet, így a mini és az alapmodell is 128 GB-ról indulhat, míg a Pro és a Pro Max felfelé is terjeszkednek, az új plafon itt ugyanis 1 TB lesz az eddig 512 GB helyett. Az elemző ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy az elhúzódó alkatrészhiány az iPhone 13-szériánál is szállítási nehézségeket okozhat.

Az esemény másik sztárfellépője az Apple Watch Series 7 lesz, melynek esetében Gurman továbbra is átszabott, iPhone 12-szerű dizájnra számít lapos élekkel, 41 és 45 mm-es méretben valamint a korábbinál gyorsabb S7 processzorral. A Bloomberg újságírója szerint érkezik egy sor új szíj és virtuális számlap is. Gurman ugyanakkor hűti a kedélyeket az egészségügyi funkciók kapcsán, mivel úgy tudja, hogy nem kapunk új szenzort, így a sokak által várt vércukorszintmérő is kimarad az Apple Watch 7-ből.

Végezetül pedig Kuo is megerősítette a régóta pletykált AirPods 3 érkezését. Ha hihetünk az elemzőnek, az új modell jobban hasonlít majd az AirPods Próhoz, és valamivel rövidebb szárakat kap. A jelenlegi külső kedvelői sem maradnak viszont hoppon, Kuo szerint legalábbis az AirPods 2 is forgalomban marad. Az árazás tekintetében így két eshetőséggel számolhatunk: vagy a 159 dolláros AirPods 2 lesz olcsóbb, vagy az Apple e fölé lövi be az újdonságot, azaz lényegében drágul a termék.

Ami pedig a funkciókat illeti, Kuo jelentése alapján az aktív zajszűrés továbbra is az AirPods Pro és Max kiváltsága marad, helyette viszont érkezik a fejmozgást követő térbeli hangzás. Biztosat persze csak az esti műsor után mondhatunk majd, de néhány pletyka hónapok óta kering és több forrásból is egybevág, ezért jó esély van arra, hogy igaznak bizonyulnak. Ilyen például az iPhone 13 változatlan dizájnja és az Apple Watch 7 új formaterve és méretei, valamint az AirPods 3 érkezése is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.