Hirdetés

Mit szólnál egy olyan okostelefonhoz, amelyben egy drón is helyet kap?



|

Kreatív koncepció a kínai Vivo terve, egyedülálló szerkezet lenne, ha sikerülne megvalósítani.

Hirdetés

A nyugati piacokon kevésbé ismert márka a Vivo, ami hazájában, vagyis Kínában az elismert és népszerű technológiai gyártók közé tartozik. A 2009-ben alapított cég 2014-ben kezdett Kínán kívül is árusítani, a termékek Európában pedig csak tavaly év vége óta érhetőek el.

A Vivo tervezőitől nem állnak messze a különleges megoldások: tavaly a gyártó egy színváltós okostelefon prototípusát mutatta be, most pedig egy egyedülálló, drónnal egybeépített készüléket szabadalmaztatott.

Hirdetés

A tervekre a World Intellectual Property Office, vagyis a WIPO adatbázisában bukkant a holland LetsGoDigital csapata. A hivatalos bejegyzés szerint a Vivo úgy tervezte a készüléket, hogy abban csúsztathatóan mozgatható az összehajtható drón szerkezete.

A drón két kamerával, három infravörös érzékelővel és négy propellerrel rendelkezik, elméletben pedig könnyedén mozgatható, illetve dokkolható az okostelefonban.

A Vivo hivatalos közleményben nem árult el további részleteket a koncepcióról, és egyelőre az is kétséges, hogy technikailag tényleg megvalósítható lehetne-e a készülék.

Ezzel együtt kétségtelenül érdekes ötlet, és vélhetően sikerülne elérni azt a célcsoportot, amely tagjai előszeretettel használnák a könnyen hordozható, pici kompakt drónt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.