Hirdetés

Miután mindenhonnan kitiltották, saját közösségi média platformot indít Donald Trump



|

Tanácsadója szerint két-három hónapon belül elstartol az új oldal, és "teljesen újraformálja a terepet".

Hirdetés

A korábbi amerikai elnök, Donald Trump esetében egyébként is sokszor rezgett a léc kinyilatkoztatásai miatt, de amíg hivatalban volt, a közösségi oldalak próbáltak engedékenyek lenni vele szemben. Aztán amikor eldőlt, hogy Joe Biden váltja, ő pedig elkezdett bizonyítékok nélkül választási csalásról posztolgatni, illetve hergelni követőit (aminek végül a Capitolium ostromában csúcsosodott ki), mindenki szigorított, kitiltotta őt egyebek mellett a Twitter, a Facebook és a YouTube is.

Trump egyik tanácsadója és szóvivője, Jason Miller a Foxnak adott interjújában elmondta, az ex-elnök visszatérésre készül, és két-három hónapon belül saját közösségi platformot indít, ami több tízmillió új felhasználót vonzhat.

Hirdetés

Természetesen Miller nagyon pozitívan nyilatkozott erről, és próbálta az egészet úgy hype-olni, mintha az új platform érkezése mindent felforgatna. Állítólag számos cég felkereste Trumpot, "mindenki őt akarja, és milliókat fog a platformhoz csábítani".

A tiltások következtében több, minimum republikánus, de nem ritkán jobboldali (vagy szélsőjobbos) nézeteket valló személyek által üzemeltetett platform is előtérbe került, köztük a Parlerrel és a Gabbel, de ezek is nehézségekbe ütköztek, a szolgáltatók igyekeztek elhatárolódni tőlük. Meglátjuk, Trump és saját platformja mennyire jár sikerrel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.