Hirdetés

Ez a mobil mesterséges intelligenciával véd meg a ruhátlan szelfiktől



|

Meggátolja a fiatalokat a Tone e20 abban, hogy olyan kényes fotókat készítsenek magukról, amelyek létezését később megbánnák.

Hirdetés

Ruhátlan és kényes fotókkal tele van az egész internet, így ha valakiről kikerült pár a webre, akkor nincs egyedül. Már 2014-es kutatások is azt állították, hogy nagyjából minden második amerikai felnőtt küldött magáról valakinek ruhátlan fotót vagy videót. A Cosmo pedig szintén ugyanabban az évben megírta, hogy a millenium generáció nőtagjainak 89 százaléka tett így. Azóta ezek az arányok csak fentebb kúsztak, egy japán mobilgyártó pedig megpróbálja kezelni a helyzetet. 

Hirdetés

Itt a Tone e20 nevű olcsó androidos mobil, tripla hátlapi kamerával és 6,26 hüvelykes kijelzővel, mindössze 180 dollárnak megfelelő összegért. A legnagyobb érdekessége a Smartphone Protection névre keresztelt, mesterséges intelligencia-alapú szoftvere. Ez a kameraalkalmazásban blokkolja a ruhátlan szelfik készítését. A képfeldolgozó algoritmus azonosítja a szükséges részleteket, és megakadályozza a fotó mentését. 

A gyártó ezzel a japán fiatalokat védené meg önmaguktól, hiszen az effajta képek elkészültét egy napon még megbánhatják. Az e20 emellett a szülők mobiljára is képes értesítést küldeni, ha ruhátlan fotók készítésén kapná a fiatalt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.