Hirdetés

Nyáron jöhet a mobil, amire mindenki vár



|

Egy sokakat idegesítő funkció nélkül érkezhet a Lenovo legújabb telefonja, miközben minden tekintetben modern marad. Csak azt nem tudni még, hogyan csinálják.

Hirdetés

Amióta a legújabb mobilos divat a lehető legkisebb keret, ezáltal a legnagyobb képernyő-test arány elérése. Magyarul az, hogy a lapos féltéglák előlapján minél nagyobb felületen láthassuk magát a képet, és minél kevesebb olyan sáv legyen, ami csak kényszerből marad ott. Ennek lett egy elég megosztó jele az iPhone X-nél bevezetett notch, azaz a kijelzőbe belógó szenzorsáv, amit egyelőre senki nem tudott kiirtani, hiszen ezen zsúfolják össze az előlapi kamerát, vakut és szenzorokat. Viszont a legtöbben ettől még zavarónak találják, ahogy a hatalmas kijelzőkbe belerondít.

Hirdetés

Talán pont ezért lehet valóban nagy durranás a Lenovo megjelenés előtt álló készüléke, a Z5, amelyről nemrég érdekes képek kerültek ki az internetre. Persze az ilyen szivárogtatásokkal csínján kell bánni, de a mostani híreket belsős forrás osztotta meg, név szerint Chang Cheng, a vállalat mobilos üzletágának termékmenedzsere.

A kínai közösségi oldalon, a Webibón közzétett képek alapján úgy tűnik, a mobilos fronton feltörekvő, de azért még mindig nem a csúcsközelben versenyző Lenovo a Z5-tel akár tényleg nagyot guríthat, ugyanis a telefonon a koncepciórajz szerint egyáltalán nem lesz semmilyen keret, sem alul, sem felül, csupán az oldalsó díszcsík lóg bele minimálisan a kijelzőbe. Viszont ami még furcsább, hogy

a mobilon sem csík, sem pedig belógó sáv (notch) formájában nem látszanak előlapi szenzorok.

A hatalmas kijelző-test arányra már korábban is utalt Cheng, amikor egy bejegyzésben arra kérte a követőket, tippeljék meg a képernyő arányát a mobil teljes felületéhez képest, és a lehetséges válaszok között szerepelt a 95 százalék is. Persze nem tudni, ez-e a jó megoldás, de a mostani koncepciórajz szerint lehet, hogy ez az eddig elképzelhetetlen érték a valóság.

Egy másik publikált képrészlet (amely a cikk fejlécében szerepel) szintén megerősíti mindezt, ezen ráadásul a 14. és a 6. számok is látszanak a lezáróképernyőn, ebből többen arra tippelnek, hogy a Lenovo Z5 idén június 14-én mutatkozhat be. Már csak az a kérdés marad, hogy ha tényleg nincs se csík, se sáv a készülék tetején, hogy oldották meg az előlapi kamerák, szenzorok, vagy épp a hangszórók elhelyezését? Vajon a frontüveg alaá tudták ügyeskedni valahogy? Cheng szerint 18 új, teljesen egyedi szabadalmat használtak fel a Z5 kifejlesztéséhez - még az is lehet, hogy ezzel kapcsolatos közülük több is. Szűk egy hónap múlva megtudhatjuk. Ti váltanátok Lenovóra, ha tényleg meg tudják oldani az elmúlt évek sokakat zavaró kijelzős-szenzorsávos mizériáját?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.