Hirdetés

Mobilon és a Skype-ban is elrajtolt a Bing chatbot



|

Újabb platformokon kezdhetnek csevegni a kiválasztott tesztelők.

Hirdetés

Egyelőre még lehetetlen megjósolni, hogy az MI-chatbotokkal felturbózott keresőmotorok végül valóban átformálják-e az internetezési szokásainkat, avagy megmaradnak a lusta diákok kedvenc esszéírási segédeszközének, de az biztos, hogy a Microsoft semmit sem bíz a véletlenre.

A redmondiak ugyanis már hetek óta tesztelik a Bing csevegési funkcióját, amely a népszerű ChatGPT technológiáján alapul, és már több mint 1 millió ember próbálta ki. A hozzáférés ugyan várólistához kötött, a szerencsés kiválasztottak viszont most új platformokon is kipróbálhatják a szolgáltatást.

Hirdetés

A Microsoft nemrég jelentette be, hogy mostantól a Bing és az Edge böngésző iOS-es és androidos alkalmazásaiban, valamint a Skype-ban is elérhetővé tette az új chatbot funkciót. A kereső esetében ehhez csak a Bing gombot kell megnyomni, a kérdéseinket pedig akár a mikrofonba beszélve is feltehetjük.

Ami az Edge alkalmazást illeti, itt rögtön a főoldalon találjuk a chatbotot, a Skype-ban pedig még a csoportos chatekbe is "behívhatjuk" a Binget, így a csevegés bármely tagja megjelölheti és kérdéseket intézhet hozzá. A felhasználók ilyenkor választhatnak, hogy pontokba összefoglalt, vagy folyamatos szövegben megfogalmazott választ kérnek.

A Microsoft sajnos továbbra sem közölte, hogy mikor várható a várólista eltörlése, a mobilos terjeszkedésről szóló blogposzt alapján viszont folyamatosan bővítik a tesztbe beengedett felhasználók körét. A kiválasztottak pedig eddig nagyrészt elégedettnek tűnnek, 71%-uk ugyanis pozitívan értékelte a Bing chatbotjával való találkozást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.