Hirdetés

Modern járványkezelés: drónokkal ellenőrizhetik a maszkviselést, vagy szűrhetik a tünetes embereket



|

Egy kanadai gyártó megoldása hatékonyan támogatná a járványkezelést, bár sokan feltehetően nem örülnének ennek.

Hirdetés

Speciális drónt tervezett a kanadai Draganfly cég, ugyanis az eszköz első számú célja, hogy sikeresn megtalálja a tömegekben azokat az embereket, akik betegek lehetnek. A fejlesztéssel nemcsak a koronavírus járványkezelése, ha bármilyen lehetséges pandémia korlátozása is sikeresebbé válhat.

A Commander quadrokompter már meglévő eszköz alapfunkcióit bővíti, így szállítmányozásra, tehát többek között maszkok, gyógyszerek és oltóanyagok gyors célbajuttatására is használható lehet.

A Popular Mechanics értesülései alapján a Draganfly speciális drónjával érzékelhető a magas testhőmérséklet, vagyis a tömegekben meg lehet találni a lázas személyeket, illetve a köhögésre és tüsszentésre jellemző mozdulatsorokat is felismeri a rendszer.

Hirdetés

Az eszköz hozzájárulhat ahhoz is, hogy segítsen a maszkviselésre és a távolságtartásra vonatkozó előírások betartásában.

A Draganfly veszetőinek elmondaása szertint az új Commander drónok hatékony eszközként szolgálhatnak az egészségügyi szakhatóságok számára, illetve a szállítmányozási funkciók betöltésével is támogathatja a járványkezelést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.