Hirdetés

Móresre tanítja az Apple-t a Dell 6K-s csúcsmonitora



|

A Dell UltraSharp U3224KB kedvezőbb árral és extrák sorával licitál rá a Pro Display XDR-re.

Hirdetés

A világ legismertebb, profi felhasználásra szánt monitora valószínűleg a 2019-ben megjelent Apple Pro Display XDR, amely már az 5000 dolláros alapárával is megdöbbentette a nagyközönséget, az 1000 dollárért kínált állványa viszont egyenesen mémet faragott belőle.

Azt persze senki sem vitatja, hogy az Apple csúcskategóriás megjelenítője kiváló társ a szakemberek számára, most viszont egy hasonlóan potens kihívó érkezett a Delltől, amely nem csak a kedvezőbb árával szorongatja meg az almás riválist.

Hirdetés

A CES 2023-on leleplezett, de csak most boltokba került Dell UltraSharp U3224KB egy 31,5 hüvelykes, 178 fokban elfordítható IPS panelt kínál 6144 x 3456 pixeles felbontással, 2000:1-es kontrasztaránnyal, a HDR 600 szabvány támogatásával és tükröződésmentes bevonattal. A 60 Hz-es maximális képfrissítés miatt viszont ez semmiképp sem a játékosok, hanem a vizuális műfajokban utazó kreatívok (pl. videósok, grafikusok, tervezők) munkaeszköze.

Ami a 6K/60 Hz-es Pro Display XDR-rel való összevetést illeti, az U3224KB legnagyobb előnye az ára, a Dell ugyanis "csak" 3200 dollárt kér érte, és az egyelőre csupán az Egyesült Államokra korlátozott rajt alkalmából rögtön akciós is a termék, így már 2560 dollárért is megcsíphetik az amerikai vásárlók.

Nehéz nem észrevenni, hogy az UltraSharp mellé egy 4K-s HDR webkamerát is kapunk, amely mesterséges intelligencia segítségével követi az arcunkat a beszélgetések során. A Pro Display XDR esetében hiába is keresünk ilyesmit, a kamera ott nem képezi a repertoár részét, ahogy a beépített hangszórók sem, melyekből az UltraSharp burkolata alatt egy 14 W-os rendszer áll rendelkezésünkre.

A Dell újdonsága emellett a portok terén is feladja a leckét az Apple üdvöskéjének. A Pro Display XDR csupán az USB-C-t és a Thunderbolt 3-at kínálja, az U3224KB viszont egy egész seregnyi csatlakozót vonultat fel: a monitoron Display Port 2.1, HDMI 2.1, Thunderbolt 4 upstream, Thunderbolt 4 downstream, USB-C (140 W), RJ 45 és USB-A (4 db) bemenetet is találunk.

Ahol azonban a Dell megjelenítője marad alul, az a maximális fényerő, amelyben az U3224KB 600 nitnél (DisplayHDR 600 szabvány) tetőzik, míg a Pro Display XDR esetében 1600 nitnél (tartósan 1000 nitnél) húzódik a plafon. Hogy ez kinek éri meg az 1800 dolláros ráfizetést, azt majd  a piac dönti el, az UltraSharp európai megjelenési dátumára vonatkozóan viszont cikkünk írásakor még nincs információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.