Hirdetés

Most a háttérképes appok fertőztek androidos mobilokat



|

Összesen 21 millió eszközt fertőztek meg a Google Play Áruházon keresztül.

Hirdetés

A Google legnagyobb erőfeszítései ellenére állandóan felbukkan egy-egy olyan kártevő, ami a Google Play Áruházban található appokon keresztül pusztít. Most is felfedeztek egyet. 

Hirdetés

Az ExpensiveWall a háttérképes appokba költözött be, és összesen 21 millió androidos készüléket fertőzött meg

A Check Point biztonsági szakértői a múlt hónapban találták meg a malware-t, amely legalább 50 appot fertőzött meg, és 1-4,2 millió letöltést generált még az eltávolítás előtt. 

Mivel a háttérképes appokba csomagolták, ezért elkerülte a Google Play beépített ellenőrzését. Ez gyakori technika a kártevők fejlesztői részéről, hogy így titkosítják a malware-t. Bár a Google törölte az érintett appokat, akik augusztus 7. előtt telepítették valamelyiket, azok még veszélyben vannak. 

A kártevő egyébként a szokásos engedélyek lekérése után prémium számokra kezd SMS-eket küldeni, és más fizetős szolgáltatásokra regisztrál a felhasználó tudta nélkül. Sajnos az ExpensiveWall egy igen trükkös kártevő, amit a normál vírusirtók képtelenek felfedezni. 

A kártevők fejlesztői ráadásul újra és újra olyan módszereket találnak, amelyekkel túljárnak a Google eszén. Érdemes tehát ragaszkodni a nagy nevű, jól ismert és bevált appokhoz, a kevésbé ismert fejlesztőket és neveket pedig kerülni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.