Hirdetés

Most először: több pénzt hoznak az androidos appok



|

Az App Annie becslései szerint összesítésben nagyobb árbevételt generálnak az androidos alkalmazások idén, mint az iOS-es appok.

Hirdetés

Az App Annie sok statisztikát és elemzést végez a különböző app-platformokkal kapcsolatban. A cég jóslatai szerint az idei évben - most először - az androidos appokból már több pénz folyik be, mint az iOS-re írt alkalmazásokból. 

Hirdetés

A számításokba azonban bevonták a harmadik felek androidos alkalmazásboltjait is, mint például az Amazon Appstore-t és a Samsung Galaxy alkalmazásboltját. 

A számszerű adatokat nézve 42 milliárd dolláros bevételt jósol az idei évre a Google Play Áruháznak az App Annie, míg a további androidos alkalmazásboltok újabb 36 milliárd dollárral egészítik majd ki ezt az összeget. Így az androidos appok 78 milliárd dolláros árbevételt generálnak, szemben az iOS-es programokkal, amelyek összesen 60 milliárdot hoznak 2017-ben. 

Amennyiben szigorúan a Google Play Áruház és az Apple App Store párharcát vizsgáljuk, akkor egészen 2021-ig marad az almás előny, nagyjából 20 milliárddal. 

Éves szinten átlagosan 18 százalékos emelkedést vár az appvásárlások terén az App Annie, a következő öt évre. A legnagyobb igény Ázsiában van és lesz az appok iránt, de Amerikában és Európában is sokan vásárolnak. 

Az Android előnye a nagy piaci részesedése, és az, hogy ez tovább emelkedik. A platformok harcában azonban mindig is az iOS hozott több tényleges nyereséget a fejlesztőknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.