Hirdetés

Most épp Drake-et felhasználja a Google, hogy nyomást helyezzen az Apple-re



|

Az Androidot fejlesztő cég hónapok óta próbálja nyomás alatt tartani az Apple-t, hogy ők még mindig nem támogatják az RCS szabványt.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban kiemelt figyelmet fordít a Google kommunikációja arra, hogy különféle üzenetekkel nyomást gyakoroljon az Apple-re, amiért a cupertinói cég még mindig nem támogatja az RCS szabványt a készülékein.

Az RCS tulajdonképpen úgy működik, mint az Apple rendszerein évek óta alkalmazott iMessage, csak éppen egy sokkal szabadabb, mindenki számára korlátlanul implementálható szabvány.

Hirdetés

Most újabb magas labdát csapott le a Google, miután Drake néhány nappal ezelőtt megjelent albumát, a Honestly, Nevermindot használták arra, hogy borsot törjenek az Apple orra alá. Drake albumának harmadik száma, a Texts Go Green arra utal, hogy mikor valakit letiltanak iMessage-en, a további üzenetek az egyedi kék helyett már zöld buborékban jelennek meg, épp, mintha Androidról érkeztek volna.

Az Android szinte azonnal jelentkezett is egy gyors, mindössze 38 másodperces videóval a Twitteren, amiben elmagyarázzák, hogy miről szól a refrén, miközben persze elmondják, az RCS-szel minden sokkal szebb és jobb lenne, ezért azonban csak az Apple és a cég mérnökei tehetnek, senki más.

Az RCS beépítésével végre az iPhone és az Android felhasználók között is adatkapcsolatot használva lehetne chatelni, képeket és videókat küldeni, továbbá helyzetet megosztani, nem kellene ehhez mindenféle appot alkalmazni.

A tweetre Ryan Reynolds is kissé cinikusan reagált: "Úristen, rengeteget tanultam". Az üzenetét természetesen iPhone-ról küldte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.