Hirdetés

Most jól kitol a sunyi appokkal a MasterCard



|

Véget vetne a MasterCard az előfizetői díjakkal trükköző alkalmazások térhódításának.

Hirdetés

Valószínűleg mindenki találkozott már a Facebookon vagy az Instagramon olyan app hirdetésével, amely sokat ígért, ingyen. Az alkalmazás telepítése után persze kiderül, hogy csak akkor használható, ha feliratkozunk. Ehhez általában egy pár napos próbaidőszak van, aztán egyből kiszámlázzák a következő havi előfizetési díjat. Ennek összege havi 5 - 15 dollár között szokott mozogni, úgy, hogy az app igazából semmi különös dologra nem képes az esetek döntő többségében. 

Hirdetés

Az előfizetéses appok egyre nagyobb teret hódítanak, és ez nem véletlen. Az egyik kevésbé örömteli oka ennek a jelenségnek az, hogy a kevésbé haladó felhasználók elfelejtik a próbaidőszak vége előtt lemondani az előfizetést. Vannak olyanok is, akik úgy gondolják, hogy ezt az alkalmazás törlésével megteszik. A legtöbben már azelőtt pénzt vesztenek ezeken az appokon, hogy erről tudnának. Sokan pedig akár egész évben átsiklanak a kiszámlázott összeg fölött. 

A MasterCard most a felhasználók oldalára áll. A cég olyan szabályokat hozott, amelyeknek a szolgáltatóknak eleget kell tenniük, mielőtt a tranzakciót a MasterCard jóváhagyná. 

A felhasználót a szolgáltatók kötelesek lesznek az ingyenes próbaidőszak végén e-mailben vagy szöveges üzenetben értesíteni. Az üzenetben az előfizetési díjat, a fizetési időt, a cég nevét is tisztázniuk kell, illetve lehetőséget adniuk az előfizetés lemondására. Azután pedig minden tranzakcióról bizonylatot kell küldeniük, ami tartalmazza a havidíjak adatait, az elérhetőségeket és a visszamondási lehetőségeket. 

A sunyi appok fejlesztői emiatt jóval nehezebben húznak majd ki pénzt a gyanútlan felhasználók zsebéből - a megbízhatók viszont kénytelenek megfelelő rendszerrel alkalmazkodni az őszinte és átlátható működés érdekében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.