Hirdetés

Most már hivatalos: késni fog az iPhone 12



|

Amit már jó ideje pletykáltak, most hivatalossá vált: az Apple egyik vezetője is elismerte, hogy az idei iPhone-okat a szokásosnál később kezdik szállítani.

Hirdetés

Már a koronavírus-időszak kezdete környékén elindultak a pletykák arról, hogy az idén esedékes új iPhone-ok piacra kerülésével még gondok lehetnek. Ez viszonylag valószerűnek is hangzott, hiszen a járvány pont Kínából indult ki, és komolyan visszavetette az Apple bérgyártója, a Foxconn működését is. Aztán később jött az Apple megnyugtató válasza, miszerint minden a tervek szerint halad - egész mostanáig.

Hirdetés

A járvány alatt egyre-másra jöttek az újabb hírek a késésről, itt már az okok között sorolták fel a globálissá váló pandémia hatását a szállítási láncokra is, de az Apple mindvégig kitartott - legalábbis nagyon óvatosan nem kommentálta ezeket az értesüléseket, illetve finom megjegyzésekkel azt érzékeltette, hogy nem kell csúszástól tartani. Most viszont a vállalat negyedéves pénzügyi tájékoztatóján hivatalosan is elhangzott: lesz csúszás.

Az Apple pénzügyi vezetője, Luca Maestri közölte, hogy a 2020-as iPhone-ok első körös szállítása bizony valóban későbbre csúszik az évről évre megszokotthoz képest, bár maga a bemutató esélyesen időben meglesz. Ez az információ legalább annyit megerősített, hogy tényleg lesz idei iPhone bemutató - oké, sejteni azért ezt már lehetett, de hivatalos infó még erről sem hangzott el.

Mivel a launch eseményeket évente szeptember elejére szervezik, a fenti infómorzsa alapján úgy lehet számolni, hogy ismét az első őszi hónapban meglesz a nagy csinnadratta, de most nem ezután 1-2 héttel kerülnek a készülékek a leggyorsabb előrendelőkhöz és az Apple Store-okba, hanem előreláthatóan csak októberben, vagy akár még később.

A teljesen pontos információkat persze esélyesen tényleg csak a hivatalos bemutatón mondják majd el, de ha valóban csak néhány hetes csúszásról van szó, az még talán belefér a cég terveibe. A nagyobb késedelmet viszont már biztos megérezné az Apple, hiszen az iPhone csúcsmodellek kereskedelmi időzítését mindig az év végi vásárlási időszak elé tervezik, ahol akár egy rövidebb kiesés is hegynyi mínuszokat hozhat a tervekhez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.