Hirdetés

Most már mesterséges intelligencia is lehet az ügyvéded



|

Hallgatózik a tárgyalás alatt és fülhallgatón át ad jogi tanácsokat az MI, februárban lesz az első pere.

Hirdetés

Okostelefonon segíti egy MI-alapú jogi asszisztens egy tárgyalás vádlottját februárban - írja a Daily Mail. A DoNotPay nevű vállalkozás által fejlesztett app hallja majd, mi hangzik el a tárgyalóteremben, és fülhallgatón át ad tanácsokat. A tárgyalásról és a szereplőkről más nem derül ki a cég közleményéből, így azt sem tudjuk, milyen ügyben segít majd a mesterséges intelligencia. Az esemény azonban így is történelmi lesz és precedenst teremt.

Eredetileg azért írta a szoftvert Joshua Browder, a Stanford Egyetem diákja 2015-ben, hogy parkolási bírságok ellen segítsen fellebbezni a felhasználóknak. Eredetileg egy chatszolgáltatás volt ez, amely kérdéseket tett fel, és a válaszok alapján döntötte el, jogos-e a fellebbezés, ha úgy látta, igen, még levelet is generált az ügyfeleknek.

Hirdetés

Azóta azonban kiderült, hogy nagyvállalatok elleni harcban is hasznos a szoftver: segít pereket indítani és munkajogi tanácsokat adni. Ha elterjed, visszaszoríthatja a dolgozók kizsákmányolását.

Browder célja ennél is ambiciózusabb: 

Szeretné egy az egyben lecserélni az ügyvédeket, jogászokat mesterséges intelligenciára.

Szerinte ugyanis az ő munkájukat előbb-utóbb képes lesz elvégezni az MI, és egyébként is túl sok pénzt kérnek a szolgáltatásaikért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.