Hirdetés

Most te is vészjelzést küldhetsz Batmannek, csak a Google kell hozzá



|

Stílusos easter eggel készül a Google a legújabb Batman film bemutatójára.

Hirdetés

Március 3-ától kezdik vetíteni a hazai mozik a Matt Reeves rendezte The Batman mozifilmet, amely akárcsak Todd Philips 2019-es Jokere, teljesen önálló produkcióként értelmezendő, azaz nem része a DC filmes univerzumának (DCEU). Ebben az alkotásban Robert Pattinson húzza magára a Denevérember gúnyáját, hogy laposra verje a Gotham City polgárait rettegésben tartó bűnözőket, köztük a Colin Farrell alakította Pingvint és a Paul Dano által megformált Rébuszt.

Szintén fontos szerepet játszik majd a történetben Zoë Kravitz Macskanőként és Jeffrey Wright mint James Gordon felügyelő. Bruce Wayne megbízható komornyikját pedig A Gyűrűk Ura és a A hobbit filmtrilógiák Gollamjaként elhíresült Andy Serkis kelti majd életre.

Hirdetés

Egy hasonlóan nagy költségvetésű (iparági forrásik szerint csak a forgatás 100 és 185 millió dollár közötti összeget emésztett fel), és sokak által várt film marketingjének nemcsak plakátok és tévéreklámok képezik a részét, hanem számtalan együttműködés a legkülönfélébb márkákkal, minek következtében aztán a dobozos tejtől valamelyik gyorsétteremlánc gyermekmenüjén át az iskolatáskákig mindenütt felbukkannak a jól felismerhető logók, szimbólumok és karakterek. Nos, a Google akciója nem ilyen.

Mint azt a Variety a Google sajtószóvivőjétől megtudta, a Warner Bros. felkérése nélkül döntött úgy, hogy egy ötletes easter eggel tiszteleg a köpenyes igazságosztó előtt. Természetesen értesítették a kezdeményezésről a stúdiót, amely cseppet sem meglepő módon örült az ingyen reklámnak.

Mostantól egy éven keresztül a Google keresőjébe bepötyögött megfelelő címszavak (bat-signal és Bruce Wayne, nem számít hogy kis- vagy nagybetűvel írjuk) hatására nemcsak a releváns találatokat látjuk majd kilistázva, hanem egy reflektor ikonját is, rajta a denevérjellel. Ha erre rákattintunk, egy rövid animáció veszi kezdetét, elsötétül a képernyő, dörögni kezd és az eső is elered, miközben fénynyaláb pásztázza az égboltot, majd átsuhan az orrunk előtt a csáklyáját kilövő Batman.

A Google korábban a DVD-lejátszók képernyővédőjéről emlékezett meg hasonló módon. Arról, hogy miként tudjátok azt az animációt előcsalogatni, korábbi cikkünkben olvashattok részletesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.