Hirdetés

Mostantól akár a személyi igazolványodat is elkérheti a YouTube



|

Frissítette a korhatáros tartalmakkal kapcsolatos előírásait a YouTube, illetve a gépi tanulási algoritmusok már automatikusan szabják ki a korlátozásokat a tartalmakra.

Hirdetés

A YouTube frissítette a korhatáros tartalmakra vonatkozó előírásait. A változtatásokkal azt akarja elérni a cég, hogy mindenki a korcsoportjának megfelelő élményben részesüljön a videomegosztón. Vannak ugyanis olyan tartalmak, amelyeknek bár van helyük a YouTue-on, csak 18 év fölöttiek számára ajánlott azok megtekintése.

Ezeket jelenleg korhatáros zárolás mögé helyezik, csak akkor tekinthetőek meg, ha valaki be van jelentkezve, és elmúlt 18 éves. A YouTube irányelvei pedig segítséget adnak a tartalomgyártóknak, hogy mikor érdemes korlátozni a tartalmak megtekinthetőségét. Ha a YouTube ezen felül nem megfelelő tartalmat talál (a 18 év alattiakra vonatkozóan), akkor maga osztja ki a korlátozást. 

Hirdetés

A mostani változtatások egyik fő irányvonala pedig az, hogy nagyobb mértékben hagyatkoznak a gépi tanulási algoritmusokra, amelyek innentől kezdve automatikusan kezdik el korhatáros zárolás alá helyezni azokat a tartalmakat, amelyek nem valók 18 év alattiak számára.

A tartalomgyártók fellebbezhetnek, ha úgy érzik, a rendszer hibázott, az irányelvek pedig változatlanok. A tartalomgyártók árbevételeit mindez állítólag nem érinti különösebben. Ugyanakkor a YouTube szerint az automata rendszer hatékonysága miatt innentől kezdve több lesz a korhatáros tartalom. 

Újdonság továbbá, hogy a korhatáros videók többé nem ágyazhatóak be külső oldalakon, így azok a honlapok a YouTube-ra irányítják át a nézőt, ahol csak bejelentkezve, 18 év fölött tekinthető meg a tartalom. Az Európai Unióban pedig további lépéseket is tettek az életkor megerősítésével kapcsolatban.

Amennyiben a YouTube nem tudja eldönteni, hogy valaki tényleg 18 év fölötti, akkor a cég kérheti, hogy a felhasználó a személyi igazolványával vagy bankkártyával igazolja életkorát, függetlenül a Google-fiókjának adataitól). A többségnek erre állítólag sosem lesz szüksége, és ha mégis, csak egyszer kérnek majd ilyesmit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.