Hirdetés

Mostantól slusszkulcsként is működhet az iPhone



|

Megérkezett az Apple iOS 13.6 rendszerverzió, amelyben a digitális autókulcson kívül az egészségre gyúrtak rá.

Hirdetés

Az Apple elérhetővé tette az iOS és az iPadOS 13.6-os verzióját, amely alapvetően a továbbfejlesztett Health appra, valamint a digitális autókulcsokra koncentrál. Ez utóbbiaknak köszönhetően az iPhone-ból már slusszkulcs is lehet, de persze senki se próbálgassa a 22 éves F Astrákkal, a kompatibilis autók köre még elég szűkös. A funkciót még a 2020-as WWDC-n mutatták meg: elég a mobilt az ajtóhoz vinni, majd az NFC-vel zárja és nyitja azt, de a kocsi elindítására is használható. 

Hirdetés

A digitális kulcsot biztonságosan, az eszközön tárolják, ha pedig elveszne az iPhone, akkor távolról, az iCloudon keresztül lehet törölni egy újabb digitális változatot. Ez egyébként iMessage-en keresztül is megosztható, ha valaki üzeneten keresztül szeretné valaki másnak engedélyezni, hogy használja az autóját. A profilok pedig korlátozhatóak, így a megosztott kulcsok például úgy is beállíthatóak, hogy a "vendégek" csak az ajtókat nyithassák, de ne tudjanak gyújtást adni. A Power Reserve funkció pedig gondoskodik róla, hogy az iPhone még az akku lemerülése után át 5 órán keresztül működjön slusszkulcsként. 

A másik fontos terület a Health appot érinti. Ez egyrészt jelentősen bővítette a felismert tünetek körét, emellett pedig az alkalmazás adatai mostantól külsős appokkal is megoszthatóak. A legújabb iOS-nek pedig már nem csak a letöltése, a telepítése lehet automatikus, például olyan inaktív időszakokban, mint töltés közben vagy éjszaka. Amelyik készülék nem támogatja az iOS 13-at, arra a 12.4.8-at adták ki, ebben a fenti két újítás értelemszerűen nem szerepel, viszont a biztonsági javítások miatt az Apple nagyon tanácsolja a telepítését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.