Hirdetés

Mostantól szabadon lehet káromkodni az Apple eszközein



|

Mesterséges intelligencia érkezik az Autocorrectbe, ami egy idegesítő hibát küld nyugdíjba.

Hirdetés

Lássuk be, az emberek nem mindig a legszebb kifejezésekkel kommunikálnak, különösen ha mindezt online teszik. Ez pedig, tetszik vagy nem tetszik, így fog maradni, éppen ezért meglehetősen idegesítő, ha a minden lében kanál Autocorrect átjavítja az általunk beírt szitkozódást valami másra.

Ennek a legjellegzetesebb megjelenési formája, hogy az angol nyelvben talán leggyakrabban használt fuck szót bizony rendszeresen duck-ra, azaz kacsára módosította az Apple szoftvere. Ez persze sok vicces félreértésre is alkalmat adott, de a felhasználókat, különösen az épp felfokozott állapotban gépelőket agyvérzésközeli állapotba taszította.

Hirdetés

Ennek most vége, legalábbis az Apple éves fejlesztői konferenciáján, a WWDC 2023-n előadó Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztési vezetője szerint.

A szakember ugyanis elárulta, hogy az Autocorrect funkciót mesterséges intelligencia hozzáadásával turbózzák fel, amely így egyrészt hatékonyabban ki fogja tudni kitalálni, hogy melyik szó következik, ha pedig valaki rendszeresen káromkodik írásban, bizony ezt is képes lesz megtanulni a rendszer.

A mesterséges intelligencia egy úgynevezett transzformer modellt használ - mint például a ChatGPT - amely matematikai modellek segítségével képes elemezni a mondatokban szereplő szavak közti kapcsolatot.

A felturbózott mesterséges intelligencia az iOS 17 operációs rendszerrel együtt érkezik, amelyet az Apple várhatóan szeptemberben tesz elérhetővé a nagyközönség számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.