Hirdetés

Mostantól tilos partikat rendezni az Airbnb-szállásokon



|

Világszerte szigorított bérlési rendszerén az Airbnb, tehát már a magyar szállásokra is vonatkozik a party-tilalom.

Hirdetés

Mostantól érdemes odafigyelni arra, hogy ha az Airbnb rendszerét használva bérelünk ki egy lakást vagy bármilyen egyéb ingatlant, azt csakis hagyományos szállás céljára vehetjük igénybe, tehát nem tarthatunk tömeges rendezvényeket, illetve hangos bulikat. A változtatást a járványhelyzet miatt kellett bevezetni, de esélyesen a szállásadók is örülnek majd neki.

Hirdetés

Az Airbnb szállásadók saját ingatlanjaikra eddig is megszabhatták a vendégek számára azt, hogy hányan és milyen feltételek mellett használhatják azokat, a statisztikák szerint azt például 73 százalékuk egyértelműen tiltja, hogy sokrésztvevős, hangos bulikat rendezzenek a bejelentkezők. Egyesek tesznek olyan kivételeket, hogy kisebb létszámú összejöveteleket, babaváró bulikat meg lehet tartani itt, esélyesen azért, mert a kismama és vendégei kevesebb valószínűséggel rúgják szét a lakás oldalát, valamint dobálják ki az erkélyről a lapostévét ordító death metal aláfestéssel.

Mindenesetre mostantól nem is kell erre külön felhívni a figyelmet az egyes szállásadóknak, ugyanis az Airbnb frissített felhasználói feltételeiben megjelent az, hogy egyrészt tilos bulizás és egyéb tömegrendezvény céljára bérbe venni a helyeket, másrészt az egyszerre megszállók számát is 16 főben maximálja a szolgáltatás, csupán néhány kivétellel, amelyek kifejezetten tömegszállásoknál érvényesíthetőek.

A szigorítás nem feltétlenül azért történt, hogy megvédje a szállásadókat a rommá zúzott lakásoktól és az őket kiutáló szomszédok haragjától, inkább ahhoz van köze, hogy az újra komolyabbra forduló járványhelyzet miatt sokfelé korlátozásokat vezettek be a szórakozóhelyek nyitvatartásával kapcsolatban. Épp ezért az élelmes fiatalok a korán bezáró kocsmák és klubok után inkább egy-egy Airbnb-lakásba mennek "afterezni", vagy akár teljesen ilyen helyekre teszik át a bulihelyszínt. Ez pedig a netes szállásfoglaló szolgáltatás üzemeltetői szerint a fertőzésveszély megnövekedése miatt aggályos, így még azt is belengették, hogy központilag jogi eljárásokat, hatósági intézkedéseket indíthatnak azok ellen, akik az új szabályokat megszegik.

Azt egyelőre kissé homályosan fogalmazza meg az Airbnb, mi számít "bulinak", konkrétum kizárólag a 16 fős maximummal kapcsolatban van az új dokumentumban, de esélyesen arról van szó, hogy a szálláshelyeken csak az oda bejelentkezők tartózkodhatnak, legfeljebb egy-két vendéggel. Esélyesen a szöveget hamarosan pontosítják, így konkrétabban is tudni lehet majd, mire számítsanak azok, akik valami kötetlenebb esemény miatt foglalnának szállást a szolgáltatásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.